Var med och håll Trosa kommun rent i år!

Vad är Vi Håller Rent?

Vi Håller Rent arrangeras varje år av stiftelsen Håll Sverige Rent, en ideell organisation som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Kampanjen syftar till att påverka och förändra människors attityder och beteende till nedskräpning - att helt enkelt få människor att låta bli att skräpa ned.

Varför ska du delta?

Varje vår deltar Trosa kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Förra året deltog 767 782 hjältar runt om i landet. Trosa kommun kom på sjunde plats i hela Sverige.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Hur anmäler man sig?

Anmälningen till Vi Håller Rent i Trosa kommun är öppen fram t.o.m. den 2 april. Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel från Håll Sverige Rent. I Trosa kommun kommer vi att distribuera materialet vecka 16.

Hur får jag tag i skräpplockarmaterial?

Arbetsmarknadsenheten i Trosa kommun ansvarar för att distribuera material till alla skräpplockare, samt att omhänderta det skräp som plockats ihop. För att komma i kontakt med Arbetsmarknadsenheten, ring tel. 0156-523 16.

Var med du också i kampen mot skräpet! 

Läs mer och anmäl dig till Håll Sverige Rent