Naturpärlor i Trosa kommun

Elin van Dooren
Kommunekolog
Tel: 0156-520 24
elin.vandooren@trosa.se

I Trosa kommun finns många värdefulla och besöksvärda naturområden. I dem kan du vandra i skog, plocka korgen full med bär och svamp och lyssna på både gök och näktergal. Du kan bada i havet, ta båten till ett par av öarna och paddla eller skrinna till andra. Du kan leta efter ovanliga växter i hagarna, klättra bland grottor eller lägga dig på en äng och lukta på blommor. Du kan trampa fram dofter av mylla från ett vårtunt lövtäcke och fylla lungorna med syre. Du kan cykla och strosa längs märkta leder eller orientera i vild terräng och skruva locket av termoskannan vid en glänta i skogen.

I boken Naturpärlor i Trosa kommun presenteras ett tjugotal naturområden som särskilt förtjänar att lyftas fram. Här hittar du bland annat alla skyddade områden i kommunen och våra spännande våtmarker.

Trosaborna kan vara stolta över sin naturskatt, fri att nyttja för alla. En del av områdena ligger dessutom alldeles inpå knuten. I boken Naturpärlor i Trosa kommun beskrivs dessa områden, vad som gör just dem extra intressanta och hur man kan ta sig dit.

Boken finns på Trosas Turistinformation eller att ladda ned som pdf här.