Gröna påsen

Trosa kommun arbetar efter kretsloppsprincipen. Därför har vi ambitionen att återanvända så mycket avfall som möjligt. Systemet med de gröna påsarna är enkelt. I den gröna påsen lägger du ditt matavfall och annat som går att kompostera. När den blir full knyter du den två gånger och slänger den i samma sopkärl som ditt restavfall. Tack vare sin specifika nyans av grön kommer påsarna med matavfall sorteras ut för att sedan omvandlas till fordonsgas och biogödsel via rötning.

Vi uppmanar dig att vara rädd om systemet och ber dig därför att enbart lägga matavfall i den gröna påsen.

Behöver du gröna påsar?

De gröna påsarna ingår i den kommunala avgift du betalar för avfallshantering. När dina gröna påsar börjar ta slut knyter du en valfri plastpåse runt sopkärlets handtag för att få påfyllning utan extra kostnad. Bor du i lägenhet kontaktar du hyresvärden eller bostadsrättsföreningen för att få fler påsar.

Är du nyinflyttad får du en rulle vid leverans av ditt sopkärl, om du bor i område med gemensam insamling av hushållsavfall finns det rullar med gröna påsar i sandlådan på din återvinningsstation.

För påfyllnad kan alla hämta på Korslöts Återvinningscentral, i sandlådor på återvinningsstationerna eller i Trosa kommuns reception.

Kontakt

Teknisk kundtjänst
Telefontid vardagar 10-12
0156-522 48
kundtjanst@trosa.se