Matsedel Hasselbacken och Väsby

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål. Vi har även fruktstunder under dagen.

Till jul, påsk och midsommar serveras traditionsenlig mat.

Frukost består av gröt, naturell yoghurt, mjölk, ägg, smörgås och pålägg. All mat lagas av kokerska på Hasselbackens förskola. Vi strävar efter att använda ekologiska råvaror och närproducerat. Målet i kommunen är att en stor andel av de råvaror som används ska vara ekologiska.

Till mellanmål äter vi frukt, smörgås, mjölk eller vatten. Våra mål är en viktig samtalsstund och ska vara trivsam och god.
Vi har regelbundna matmöten med kokerska och personal då alla önskemål och synpunkter kring mat tas upp.
Föräldrar är välkomna med frågor och önskemål vid terminens BO-råd. 

Under 2015 fick köket diplom från Ekomatsligan, då förskolan uppnått
60 % ekologiskt, som motsvarar Ekomatsligans silvernivå.

Till lunchen serveras alltid fräscha grönsaker.

V.20

Måndag   Morotsbollar, bulgur o kall örtsås
Tisdag    Dragonfisk, potatis
Onsdag   Köttfärssås, spaghetti Veg: Vegetarisk köttfärssås
Torsdag   Potatis,-purjolökssoppa, hembakat bröd
Fredag   Curryfisk, potatis            

V. 21

Måndag   Kikärt,-morotsbiff, bulgur o kall currysås
Tisdag    Remouladfisk, potatis
Onsdag   Köttbullar, makaroner Veg: Vegetariska köttbullar
Torsdag   Blomkålssoppa, hembakat bröd
Fredag    Kassler, potatisgratäng Veg: Grönsaksbiffar

V.22

Måndag Grönsaksbiffar/ Färskostbiffar, bulgur, kall sås (Hasselbacken)/(Väsby)
Tisdag     Fisk i ugn med basilikatäcke, potatis
Onsdag   Korv stroganoff, ris, Veg: Vegetarisk stroganoff
Torsdag  Broccolisoppa, hembakat bröd
Fredag    Fiskpanetter, potatis, remouladsås

V. 23

Måndag Färskostbiffar/ Grönsaksbiffar, bulgur kall sås (Hasselbacken)/(Väsby)
Tisdag     Chilifisk, potatis
Onsdag   Skepparlåda Veg: Vegetarisk skepparlåda
Torsdag  Grönsakssoppa, hembakat bröd
Fredag    Ost,-skinksås, makaroner