Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarnas logotyp

Minska på de onödiga sakerna, stressen, klimatavtrycket och spara pengar - bli Minimeringsmästare i höst!

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll som under ett års tid inspireras till att leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra familjer i den stora Sverigekampen. Det går till på så sätt att hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång, och det hushåll som lyckats minska mest vinner och blir årets minimeringsmästare. Ni är dessutom med i olika utmaningar. Det kan handla om att laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff i sitt kvarter.

Som deltagande hushåll medverkar du på olika tematräffar (fysiska och digitala) på tema matsvinn, textil, farligt avfall, hållbar konsumtion och delande. Du förväntas även att:

  • väga ditt avfall och rapportera in resultatet vid olika tillfällen under året
  • genomföra utmaningar inom respektive tema
  • dela med dig av projektet i dina egna sociala medier

Första träffen är inplanerad i slutet på september och följande träffar äger sedan rum fram till oktober 2022.

Gör din ansökan senast 15 september 2021

Anmälan är öppen fram till 15 september 2021. Alla typer av hushåll kan söka - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par. Det spelar ingen roll om du redan är en hängiven avfallssorterare, eller nybörjare med goda ambitioner. Gör din anmälan här.

Själva rekryteringen av familjer påbörjas efter sommaren.

Samverkan i Sörmland

I projektgruppen ingår Trosa kommun tillsammans med Nyköpings kommun, Oxelösunds kommun, Vingåkers kommun, Flens kommun, Katrineholms kommun, Länsstyrelsen i Sörmland, Sörmlands vatten, Trobo, Nyköpingshem. Tillsammans samverkar vi lokalt kring det nationella projektet Minimeringsmästarna. Gemensamma tematräffar genomförs både digitalt och på platser runtom i Sörmland.

Minimeringsmästarna drivs av Göteborgsregionen (GR) och finansieras av Avfall Sverige samt deltagande kommuner. Läs mer om projektet och gör din anmälan på Minimeringsmästarnas hemsida.

 

Kontakt

Minimeringsmästarna

Elin van Dooren
elin.vandooren@trosa.se
Tel: 0156-520 24

Eija Karlsson
eija.karlsson@trosa.se
Tel: 0156-520 21