Våra kurser

Klas Jättner
Kulturskolechef
Tel: 0156-520 79
klas.jattner@trosa.se

Kulturskolan erbjuder undervisning i dans, konst, teater och åtskilliga instrument. Under den tid du är elev hos oss kan du också hyra ett instrument. Vi har uthyrning av flera instrument som vi undervisar i med undantag för bland annat piano/keyboard och trummor.

För mer information om uthyrning och avgifter, se Anmälan och avgifter.

När kan jag börja?

Åk 2: dans och bildkonst
Åk 3: blås- och stråkinstrument (ensemble)
Åk 4: sång, teater och övriga instrument (blås och stråk individuellt)

Våra kurser

Stråkinstrument

Fiol
När du deltar i vår fiolkurs får du spela i orkester tillsammans med dina kompisar. Självklart får du hyra fiol av oss på Kulturskolan.
Cello
Instrumentet som ser ut som en stor fiol har en vacker och fyllig ton som du kan spela både solo och i ensemble. Cello kan du hyra hos oss.

Blåsinstrument

Tvärflöjt
Ett populärt solo-instrument där du som elev även får vara med i Kulturskolans blåsorkester. Instrument går att hyra hos Kulturskolan.
Klarinett
Klarinetten är ett orkesterinstrument som har en självklar roll i Kulturskolans blåsorkester. Har du inte en egen går det bra att hyra av oss.
Saxofon
Som elev får du börja med altsaxofonen, och när du blivit varm i kläderna får du även testa på sopran-, tenor- och baritonsaxofon. Du får även vara med i Kulturskolans blåsorkester. Altsaxofonen går att hyra hos oss.
Trumpet
Trumpeten används inom flera olika musikstilar och är ett så kallat brassinstrument. Självklart går det bra att hyra trumpeter av oss.
Trombon
Trombonen har ett drag för att ge olika toner och är ett brassinstrument. Instrumentet går att hyra av oss.
Baryton
Valthorn

Stränginstrument

Gitarr
Som elev får man börja lära sig spela akustisk gitarr tillsammans med sina jämnåriga kompisar i grupp. Efter att ha lärt sig grunderna, efter cirka ett år, kan man vid mån av plats prova att spela elgitarr. Akustisk gitarr finns att hyra hos oss, men inte elgitarr.
Elbas
Hos oss får du lära dig spela svängiga basgångar och kompa i olika stilar och sammanhang med hjälp av noter i basklav. Det finns ett begränsat antal instrument till uthyrning.

Slagverk/klaviatur

Piano
Lär dig spela ackord, melodier och basgångar på piano och olika syntar. Tyvärr är det inte möjligt att hyra instrument av oss, men vi ger gärna råd vid inköp.
Trummor
När du spelar slagverk på Kulturskolan i Trosa kommun kommer du främst att spela på trumset, där du får lära dig att kompa till bland annat rock, jazz och latin. Trumset finns tillgängligt under lektionen och då orkestern spelar, men finns tyvärr inte till uthyrning. Vi ger gärna råd vid inköp.

Övriga kurser

Sång
Hos oss får du lära dig att sjunga i olika stilar och hitta melodier både på gehör och efter noter.
Musikproduktion
Gör musik via dator, padda eller mobil och testa låtskrivande, inspelning och mixning.
Dans
Lär dig dansa flera olika stilar! Bland annat kommer du att få testa på jazz och streetdance. Mycket tid läggs på att lära oss en koreografi till skön musik. Lokaler och tider vårterminen 2019.
Bildkonst
Prova på olika metoder, tekniker och material för att få utlopp för din kreativitet. Här får du måla fritt och lekfullt utan krav på prestation. Lokaler och tider vårterminen2019.
Teater
På teaterlektionerna kommer du att få skapa, improvisera, jobba med manus, utveckla olika roller, våga tala inför andra och ha roligt tillsammans med dina kompisar. Under våren spelar vi upp en föreställning inför publik.