Feriepraktik

Vill du feriejobba i Trosa kommun? Då har du kommit rätt! Vi erbjuder årligen ett antal ungdomar feriepraktik i kommunens verksamheter och föreningar. Varje ungdom som erbjuds en plats får arbeta 2 veckor under sommaren och har en handledare tillhands. Timlönen för år 2021 är 78 kr exkl. semesterersättning (gäller oavsett ålder).

 • Vem kan söka?

  Feriepraktik kan sökas av dig som:

  • går årskurs 9 eller gymnasium årskurs 1 och 2 och är född 2003-2005. Du som går i särgymnasiet och är född 2002-2005.
  • är folkbokförd i Trosa kommun.

  Ungdomar med funktionsnedsättningar har förtur och resterande platser lottas ut.

  Den som själv kan ordna en anställning är inte aktuell för en anställning via kommunen. Då det är många ungdomar som söker feriepraktik uppmuntrar vi dig till att läsa på Arbetsförmedlingens hemsida om lediga sommarjobb.

 • Ansökan och besked om plats

  Ansökan görs mellan 1 mars till den 31 mars. Vi tar inte emot ansökningar innan eller efter denna tidsperiod. Du gör ansökan på webben via länken nedan. Kom ihåg att ange en e-post som du kollar regelbundet. Vill du arbeta med barn och unga? Läs mer under rubriken "Information till dig som vill arbeta med barn" innan du gör din ansökan.

  Ansökan till feriepraktik 2021 är stängd

  Besked om plats

  Om du får erbjudande om plats kommer detta skickas till den e-post du anger i ansökan. Det är tidsbegränsad svarstid på alla erbjudanden som skickas ut, så det är därför viktigt att du kollar din e-post regelbundet så du inte missar ett erbjudande. Om vi inte får ett svar från dig inom den tidsbegränsade svarstiden kommer din plats att erbjudas någon annan. Vill du tacka ja eller nej till platsen, gör det så snart som möjligt.

  Följande mejl skickar vi till dig

  • Bekräftelsemejl skickas till alla som sökt feriepraktik. Har du inte fått den till din inkorg, kolla i skräpkorgen.

  • Erbjuden/ej erbjuden plats skickas till alla som sökt feriepraktik. Här får du veta om du är erbjuden plats i årets lottning eller om du står kvar som reserv.

  • Kallelse till informationsmöte skickas till de som tackat ja till feriepraktik. Där får du mer information om vad som gäller i sommar och vi skriver anställningsavtal. För dig som blir erbjuden jobb hos barn och unga ska utdrag ur belastningsregistret tas med.
 • Information till dig som vill arbeta med barn

  För att kunna arbeta med barn får du inte ha anmärkningar i belastningsregistret. De som tackar ja till arbete med barn ska ta med sig registerutdrag och visa upp för oss innan vi skriver avtal. Har man inte utdraget med sig, eller har anmärkningar i registret, går platsen vidare till annan sökande. Vi uppmanar alla som söker arbete med barn att beställa utdraget i samband med ansökan, så att du har det klart om du blir erbjuden feriepraktik. Utdraget söker du hos polisen och det tar cirka två veckor att få det.

  Ansök om utdrag för arbete på förskola/fritids

  För år 2021 krävs ett utdrag för feriepraktik på förskolor och fritids.

  Ansök om utdrag för arbete inom föreningar

  För år 2021 krävs ett utdrag för feriepraktik på Trosa ridsällskap och Trosa Edanö IBK.

 • Om du behöver extra handledning

  Om du har en funktionsnedsättning och är i behov av extra handledning behöver du förtydliga detta i personliga brevet som finns i ansökan. Då har vi möjlighet att göra din feriepraktik så bra som möjligt.

 • Information till föreningar och arbetsplatser

  Vi söker även föreningar i Trosa kommun som kan erbjuda meningsfulla arbeten för våra ungdomar. Kravet är att man är en icke vinstdrivande verksamhet och att en handledare finns på plats under anställningsperioden. Ta kontakt med oss på Arbetsmarknadsenheten för mer information.

  För föreningar och arbetsplatser som redan tagit steget att ta emot feriearbetare finns ett handledarstöd framtaget för att feriepraktiken ska vara så givande som möjligt.

  Ta del av handledarstödet

Kontakt

Katarina Norman
Enhetschef AME
0156-523 62
katarina.norman@trosa.se

Sofie Gustavsson
Kontorsassistent AME
0156-523 84
sofie.gustavsson@trosa.se

Annica Eklund
Samordnare AME
0156-523 74
annica.eklund@trosa.se