Ansök om riksfärdtjänst i god tid inför julen

Trots pandemin är det många som vill resa till nära och kära under julhelgen, och vissa har behov av att söka resa med riksfärdtjänst. Inför årets julledighet spår man att trycket kommer vara högre än någonsin. Ta därför tillfället att boka in din riksfärdtjänst i god tid inför julen.

Riksfärdtjänsten måste få in beställningarna av resor med taxi och specialfordon för perioden 23-27 december senast fredagen den 4 december. Det innebär att man som sökande om resa med riksfärdtjänst behöver inkomma med ansökan till myndighetskontoret i god tid innan, senast fredag den 13 november, för att man ska få beslut på sin ansökan och beställningarna komma in till riksfärdtjänsten.

Riksfärdtjänsten Sverige AB har följande medskick:

Tåg och flyg blir snabbt fullbokade, särskilt nu när det är färre avgångar än normalt. Taxibilar är också en bristvara. Vi vill därför särskilt informera om att samplanering av fler resenärer i bilar är ett måste för julens resor. I en personbil kommer maximalt tre passagerare att resa tillsammans. Samplanering kommer även ske i rullstolsfordon.

Du hittar mer information och beskrivning för hur du gör en ansökan om färdtjänst och riksfärdtjänst här.

Dela artikel: