Bibliotekens lokaler öppnar upp för allmänheten

Sedan den 27 januari har bibliotekets Meröppet-användare kunnat besöka bibliotekets lokaler utöver bemannade öppettider samtidigt som övriga besökare har haft möjlighet att boka tid för att uträtta ärenden vid bibliotekens dator och skrivare. Nu har det blivit dags att från den 8/2 öppna upp lokalerna för allmänheten på ett smittsäkert och tryggt sätt.

Från och med måndag 8/2 kommer följande vara möjligt

  • Bibliotekets lokaler är öppna för allmänheten, men med begränsning vad gäller antal besökare i lokalen med 20 st på stadsbiblioteket och 12 st besökare på Navet. För att säkerställa att antalet besökare inte överskrids har biblioteket investerat i en digital besöksräknare där man på en skärm kommer se hur många besökare som är i lokalen. Den anger i både färg och text om det går bra att komma in eller inte.
  • Avhämtning utanför biblioteket och hemleverans kommer fr.o.m. 8/2 endast att erbjudas dig som är äldre eller i riskgrupp och behöver bokas och bekräftas via telefon eller mail. Du hittar kontaktuppgifter här.
  • I bibliotekets lokaler råder självservice. Det innebär att du lånar, letar och återlämnar böcker och annan media själv. Detsamma gäller våra andra tjänster med lån av dator där personalen tyvärr inte kommer att vara nära och hjälpa till om du behöver hjälp (gäller även vid utskrifter, kopiering och skanning). Självklart kommer instruktioner för hur tekniken fungerar att finnas tillhands.

Under förmiddagarna när biblioteket är stängt kommer bibliotekspersonalen att ta hand om de reservationer som kommit in och förbereda lokalen inför öppning. Därefter kommer personalen att vara bakom informationsdisken.

Tips!

Om du inte vill vara i lokalen under en längre stund eller om du tycker att det är svårt att hitta de titlar som du är ute efter kan du istället göra en reservation. Då kommer personalen förbereda så att du kan hämta upp den/de medier som du vill låna så att du kan göra ett snabbt ärende på biblioteket.

Reservera titlar via bibliotekskatalogen

Bibliotekens service under pandemin

Bibliotekens öppettider och kontaktuppgifter

Dela artikel: