Kemikaliebanta din vardag – för familjen och miljöns skull

Minimeringsmästarna

Tävlingen Minimeringsmästarna där deltagare från Trosa tävlar i att minska sina avfallsmängder är i full gång. Under söndagen den 19 november kommer deltagarna och allmänheten lära sig mer om de skadliga kemikalierna som gömmer sig i hemmet, och hur mängden kemikalier kan minskas.

Vi kommer alla i kontakt med kemikalier i vårt vardagsliv. När vi tvättar händerna med tvål, när vi sminkar oss, från plasten i våra matlådor och köksredskap, när vi tvättar kläder med tvättmedel och när vi målar staketet med färg. Kemikalierna påverkar vår hud och stör hormonerna i vår kropp, men påverkar också vattenlevande organismer och naturen på kort och lång sikt.

Välkommen på föreläsning
På söndagen den 19 november inleds Minimeringsmästarnas andra tema – Kemikalier i vardagen. Här får allmänheten lära sig mer om vardagskemikalierna genom föreläsaren Sara Johansson som driver bloggen Saras Eviga. Samtidigt kommer det att dukas upp goda exempel på hur man kan städa mer miljövänligt.

Föreläsningen äger rum 13.00-14.00 på Elverket, Västra Kvarngatan 62, i Nyköping.

Välkommen!

 

Om Minimeringsmästarna
Minimeringsmästarna är en tävling där deltagare under ett års tid försöker att minska sina avfallsmängder. Under året träffas deltagarna från Nyköping och Trosa på tematräffar, där varje tema sätter agendan för de utmaningar som deltagarna ska genomföra. Vill man följa med på resan går det bra att delta i samtliga av Minimeringsmästarnas tematräffar. Temat om kemikalier är de sörmländska Minimeringsmästarnas andra tema av totalt fem.

Minimeringsmästarna arrangeras av Länsstyrelsen, Nyköpings kommun, Trosa kommun och Nyköpingshem. Läs mer på minimeringsmastarna.se