Kompiskortet – en möjlighet för personer med en psykisk funktionsnedsättning

Kompiskortet är en kostnadsfri möjlighet för personer som har en psykisk funktionsnedsättning att ta med en kompis till olika aktiviteter och arrangemang i Trosa kommun. Det kan vara bio eller konsert, träning, matcher, medlemskap eller biljetter.

För personer med en psykisk funktionsnedsättning kan det av olika anledningar vara svårt att komma iväg på aktiviteter. Kompiskortet ger dessa personer möjligheten att ta med sig en valfri kompis som extra stöd och sällskap. Kortet gäller hos de föreningar och organisationer som är anslutna till Kompiskortet.

Kortet innebär att personen en psykisk funktionsnedsättning betalar som vanligt men den medföljande kompisen går in gratis.Kortet har ingen åldersgräns, det är personligt och gäller endast hos de aktörer som anslutit sig.

Sara Fältskog Eldros, kultur- och föreningschef: ”Det är viktigt för Trosa kommun att alla invånare har samma möjlighet att kunna utöva sina fritidsintressen och aktivt delta i kultur- och fritidslivet. Tack vare god samverkan mellan kommunens olika enheter kan vi nu erbjuda Kompiskortet, och förhoppningsvis göra det lite lättare för alla att njuta av en fotbollsmatch, ett biobesök eller en konsert.”

Några av de som idag är anslutna till Kompiskortet är Friskis & Svettis Trosa, Trosa bio, Vagnhärads hembygdsförening, Trosa-Vagnhärad SK och Konsthallen S:ta Anna

Vill du ansöka om Kompiskortet?

Vill du ansluta dig till Kompiskortet som arrangör?