Kulturskolefestivalen - en dag av kreativitet och glädje

Dansgrupp under Kulturskolefestivalen

I helgen gick den nionde Kulturskolefestivalen av stapeln. På plats fanns 150 barn och ungdomar som tillsammans bjöd på en show av högsta klass.

I lördags var Trosa Torg fyllt med barn och ungdomar som sjöng, spelade, dansade och ställde ut sina konstverk då Kulturskolan för nionde året på raken bjöd in till Kulturskolefestivalen. Det blev en dag fylld av kreativitet och glädje, precis som utlovat.

- Vi är alla väldigt nöjda med dagen, säger Klas Jättner chef för Kulturskolan. Vi har så fantastiskt duktiga barn och ungdomar i Kulturskolan, och det är ju tack vare dem som festivalen blir så lyckad!

Från scenen mitt på torget bjöds det på allt från klassiskt till mer modern musik, från sommarvisor till filmmusiken i Harry Potter. Musikerna avlöstes av dansarna som intog mattan framför scenen där de bjöd på showdans, street och modern dans. Vid sidan av detta kunde besökarna även gå runt och titta på konstelevernas verk som stod utställda utanför biblioteket och längst med torget. Kulturskolefestivalen gästades dessutom av Nyköpings och Oxelösunds musikskolor, vilket var ett väldigt trevligt inslag!

- Syftet med festivalen är ju såklart att våra duktiga elever ska få tillfälle att uppträda, men det är också ett sätt för eleverna att träffa andra som brinner för kultur samt ett sätt att uppleva kulturskolan i sin helhet, säger Klas.

Kulturskolefestivalens nionde år blev en fantastisk upplevelse för alla på plats och vi kan knappt bärga oss inför vad Kulturskolan har att bjuda på nästa år, då det nämligen dags för jubileum då Kulturskolefestivalen fyller 10 år!

Stort tack till alla elever som medverkat, från såväl Trosas egna kulturskola som Nyköpings kulturskola och Oxelösunds kulturskola! Tack till alla som kom och tittade!

Bild på konstverk eleverna ställt ut under Kulturskolefestivalen
Konstelevernas utställning under festivalen.

Stråkeleverna spelar
Stråkeleverna bjöd på både Idas visa och musik från Harry Potter.

Delar av sångeleverna
Sångeleverna på plats på scen.

Publiken i väntan på nästa dansgrupp
Publiken i väntan på nästa nummer.

Dela artikel: