Nya tågtider från den 15/8 - håll extra koll på tidtabellen

Från den 15 augusti upphör sommartrafiken och tågen rullar tätare igen. På grund av personalbrist, främst lokförare, kommer det på vissa sträckor att vara en del minskning av trafiken under vardagar. Därför är det en bra idé att hålla extra koll på tidtabellen.

Uppdaterad 2022-08-17

Det är fortfarande personalbrist, framför allt brist på lokförare i både Mälardalen och övriga landet, vilket fortsätter att påverka Mälartågs möjlighet att köra all den trafik de har planerat för på vardagar. Däremot påverkas inte helgtrafiken, som körs som planerat. Så snart tillgången på personal blir bättre kommer avgångarna att utökas igen.

Norrköping-Nyköping-Trosa-Stockholm: 40 av 47 avgångar körs. Det är halvtimmestrafiken mellan Stockholm och Nyköping i rusningstid som berörs av reduceringarna. Viss halvtimmestrafik kvarstår. 

Det innebär att 7 avgångar på sträckan Norrköping-Nyköping-Trosa är inställda tills vidare försämringar för såväl pendlare till Nyköping som till Stockholm. Fyra av de inställda avgångarna har direkt koppling till Trosa tågbuss som därför pausas tills att tågen börjar gå igen. 

Läs mer om förändringarna på Mälartågs webbplats

Läs mer om Trosa tågbuss och turförändringar på Åkerbergs webbplats

Dela artikel: