Nyinvigda Hamnängen spås bli en populär plats att njuta av

Bild på två personer som håller i ett band. I mitten står en tredje person, kommunalrådet Daniel Portnoff, redo att klippa av bandet med sax.

Hamnområdet är en pärla i Trosa stad men som haft en outnyttjad potential. 2018 fattades beslut om att ta steget ut och skapa en parkliknande miljö för social samvaro och rekreation. Nu står Hamnängen färdig och invigdes under tisdagen.

Under våren påbörjade Trotab arbetet med att skapa en plats där medborgare och besökare kunde dröja sig kvar vid butiker, restauranger eller för att vila fötterna och ta del av folklivet i hamnen. För några veckor sedan togs byggstängslet ner, och de första gästerna har redan kunnat njuta av parkens olika delar.

För att även skapa ett symboliskt startskott för Hamnängen invigdes den parkliknande miljön under tisdagen av kommunalrådet Daniel Portnoff (M) och produktionschef Kerstin Tibbling.

En liten park med stora möjligheter
Parken är uppdelad i olika delar för de som vill njuta av skugga, äta picknick vid bord och stolar eller stanna långt in på kvällen under ljusslingorna. Här finns också flera olika växter och träd planterade som redan har börjat blomma och grönska. Kerstin Tibbling, produktionschef, lyfte särskilt fram vilket fint arbete Trotab har gjort.

Bild på kommunalrådet Daniel Portnoff (M) och produktionschef Kerstin Tibbling som håller tal i nya parken. De står på ett nytt trädäck med små björkar, bord och stolar omkring sig.

Kerstin Tibbling, produktionschef för kultur-, fritids-, teknik- och servicekontoret, höll tal tillsammans med kommunalrådet Daniel Portnoff (M).

Bild på en av skulpturerna i parken. Det föreställer ett fantasidjur med mjuka runda former i cement.

I parken finns fantasifulla skulpturer som lockar till lek.

Bild på bänkarna i skuggan där taket består av ribbor.

Under pergolan finns plats för den som hellre vill svalka sig i skuggan.

Bilden föreställer ljusslingorna som bildar ett tak ovan sittplatserna på trädäcket.

Besökare på plats berättade att ljusslingorna ger ett stämningsfullt sken ifrån sig under kvällstid.