Upphävande av beslut gällande servering av alkohol och utrymning av lokaler

Med anledning av folkhälsomyndighetens beslut om att från och med 1/3 begränsa öppettiderna på serveringsställen, upphäver miljönämndens ordförande tidigare beslut om ställningstagande gällande tillämpning av förordningen om tillfälligt förbud mot servering av alkohol.

Den 16 februari 2021 beslutade miljönämndens ordförande om ställningstagande gällande tillämpning av förordning (SFS 2020:956) om tillfälligt förbud mot servering av alkohol i Trosa kommun.

Den 24 februari 2021 fattade regeringen ett beslut som gör det möjligt för Folkhälsomyndigheten att begränsa öppettiderna för samtliga serveringsställen som till exempel restauranger, kafeer och barer.

Folkhälsomyndigheten fattade den 26 februari följande beslut:

Från och med den 1 mars begränsas öppettiderna på serveringsställen och restauranger. Dessa kommer då att behöva stänga kl. 20.30. Det gäller oavsett om alkohol serveras eller inte. Verksamheterna kan dock fortsatt leverera mat för avhämtning.

Med anledning av att nationella begränsningar av öppettiderna för serveringsställen införs, upphävs miljönämndens beslut, genom miljönämndens ordförande, den 16 februari 2021.

Dela artikel: