Nu byter Folkets hus namn

En gammal uppskattad institution i Trosa står inför en ut- och invändig renovering. Folkets hus, som förvärvades av Trosa kommun under 2016, ska renoveras och få nytt liv. Nu förestår ett namnbyte, där vi önskar ta del av invånarnas önskemål.

Folkets hus har varit en samlingspunkt i Trosa i 80 år. Inom kort väntar en omsorgsfull renovering av den gamla trotjänaren, med ommålning av fasaden och nya ytskikt invändigt.  Samtidigt ser vi över hur lokalen används idag och hur den kan komma att användas i framtiden, med särskilt fokus på funktionalitet, tillgänglighet och attraktivitet för nya och gamla målgrupper. Under hela 2017 arbetar en projektledare med att möjliggöra nya användningsområden, samarbeten och verksamheter för kulturlokalerna Folkets hus och Trosa kvarn.

I samband med denna pånyttfödelse kommer vi även att ge gamla Folkets hus ett nytt namn. Under hela april månad kan allmänheten lämna sina förslag på vad huset ska heta på www.trosa.se/vadskahusetheta eller i receptionen på Trosa Stadsbibliotek, Biblioteket Navet och Kommunhuset.

”Vår förhoppning är att förvärvandet av Folkets hus kan skapa nya möjligheter för kulturutövande och mötesplatser, samtidigt som den fortsätter att vara en naturlig knutpunkt för invånarna” kommenterar Lena Isoz (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Det nya namnet beslutas i kultur- och fritidsnämnden den 5 oktober.

Mer information

Lena Isoz (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Tel. 070-754 19 80

Cecilia Högberg, produktionschef kultur-, fritids-, teknik- och servicekontoret
Tel. 070-218 27 21

Dela artikel: