Trobo bygger 88 nya smålägenheter i Trosa

2018-02-15

Efterfrågan på mindre lägenheter är stor och det finns behov av ett större utbud i Trosa kommun. Nu samverkar Trobo och Trosa kommun för att få tillstånd 88 nya hyreslägenheter i området Tomtaklint.

Trosa kommun arbetar aktivt för ett brett utbud av bostadsformer. Det ska finnas möjlighet att välja olika slags villor, radhus och lägenheter samt att det ska kunna erbjudas i olika ägandeformer. I den palletten finns en efterfrågan på hyreslägenheter bl.a. i storleken 1-2 rum samt till hyresnivåer som är anpassade för mindre hushåll.

Trosabygdens bostäder, Trobo, är Trosa kommuns helägda bostadsbolag. I en samverkan där Trosa kommun markanvisar och Trobo bygger ska nu 88 stycken 1:or och 2:or etableras i anslutning till området Tomtaklint. Den planerade markanvisningen är ett ängsområde som ligger insprängt mellan Tomtaklints förskola och bostadsområdena Teologen och Mejseln. Under förutsättning att detaljplanen antas kan byggnationen inledas redan hösten 2018.

”Vi har en hög efterfrågan på lägenheter och människor i alla åldrar och i livets olika skeden hör ofta av sig med önskemål om att hyra mindre lägenheter. Därför känns det väldigt bra att kunna vara med och starta upp ett så omfattande projekt som detta”, kommenterar Trobos VD Cecilia Högberg.

”Det här blir ett välkommet tillskott av mindre och prisvärda hyreslägenheter i centralt läge som verkligen behövs på vår lokala bostadsmarknad”, kommenterar Daniel Portnoff (M).

Dela artikel: