Matsedel

Förskolan serverar frukost, lunch och mellanmål. Vi har även fruktstunder under dagen.

Till jul, påsk och midsommar serveras traditionsenlig mat.

Frukost består av gröt, naturell yoghurt, mjölk, ägg, smörgås och pålägg.
All mat lagas av egen kokerska på förskolan.
Vi strävar efter att använda ekologiska råvaror och närproducerat.
Målet i kommunen är att en stor andel av de råvaror som används ska vara ekologiska.

Till mellanmål äter vi frukt, smörgås, mjölk eller vatten.
Våra mål är en viktig samtalsstund och ska vara trivsam och god.

Vi har regelbundna matmöten med kokerska och personal då alla önskemål och synpunkter kring mat tas upp. Föräldrar är välkomna med frågor och önskemål vid terminens BO-råd. 

v.20
Måndag 13/5: Vegetarisksås med pasta
Tisdag 14/5: Grekiskfiskgratäng med matkorn
Onsdag 15/5: Studiedag-Stängt
Torsdag 16/5: Blomkålssoppa med hembakat bröd
Fredag 17/5: Lasagne

v.21
Måndag 20/5: Blomkålsgratäng med kalkon och potatis
Tisdag 21/5: Curryremouladfisk med matkorn
Onsdag 22/5: Korvstroganoff med ris
Torsdag 23/5: Potatis och purjolökssoppa med hembakat bröd
Fredag 24/5: Kassler med sås och potatis

v.22
Måndag 27/5: Kycklingsås med pasta
Tisdag 28/5: Dragonfisk med potatis
Onsdag 29/5: Champinjonsoppa med bröd
Torsdag 30/5: Lediga
Fredag 31/5: Stängt

v.23
Måndag 3/6: Kebabgryta med ris
Tisdag 4/6: Fiskgryta med nudlar
Onsdag 5/6: Tomatsoppa med bröd
Torsdag 6/6: Lediga
Fredag 7/6: Stängt

v.24
Måndag 10/6: Vegetarisk gryta med matvete
Tisdag 11/6: Fisk ala Rut med potatis
Onsdag 12/6: Kalkongryta med ris
Torsdag 13/6: Redd grönsakssoppa med hembakat bröd
Fredag 14/6: Köttfärsgratäng

Kontakt

Ulrica Mårtensson Johansson
Rektor
Fagerängs förskola
Väsby förskola
Tel: 070-567 05 77
ulrica.martenssonjohansson@trosa.se