2016 – det företagsamma året som gått

Gunilla Persson
Näringslivssekreterare
Tel: 0156-520 11
Mobil: 070-508 20 05
Jonas Ivervall
Näringslivschef
Tel: 0156-522 17
Mobil: 070-680 22 17
jonas.ivervall@trosa.se

Idag inleder vi årets sista månad, december, och vi kan se tillbaka på ännu ett omväxlande år med många roliga och intressanta möten med er företagare!

Liksom tidigare år har vi tillsammans med Företagarna Trosa/Gnesta ordnat välbesökta företagarfrukostar på Bomans med ett 100-tal deltagare vid varje tillfälle. Detta koncept med kommunal information ur ett företagarperspektiv kommer vi att fortsätta med vid några tillfällen under kommande år och du är hjärtligt välkommen!  Håll utkik på webben, www.trosa.se/foretag.

I april bjöd vi tillsammans med Svenskt Näringsliv och Företagarna in till en workshop. Det var första steget i vår satsning att hitta fokusområden som ni som är företagare vill att vi jobbar mer intensivt med. Nästa steg tar vi 2017 då vi kommunicerar handlingsplanen.

Under våren och nu i höst har vi i samarbete med NyföretagarCentrum i Nyköping ordnat starta-eget-kurser. Dessa träffar är gratis för dig som deltagare och vi är glada att kunna erbjuda fantastiskt kunniga och inspirerande kursledare. Anders Eriksson håller ihop kursen på ett väldigt bra sätt. Tack för det och vi hoppas få se dig här igen i vår! Redan nu kan du se vilka datum som är aktuella i näringslivskalendern på vår webb, www.trosa.se /naringslivskalender.

En gång i månaden bjuder SEB på mingelfrukost med föredragshållare i ”Affärskvinnans nätverk”. Hoppas du tar dig tid att delta! Det är verkligen inspirerande och trevligt! Tack SEB och NyföretagarCentrum som även har ett finger med i detta!

Vi ingår tillsammans med Oxelösund, Nyköping, Södertälje och Salem i Leader Sörmlandskusten. Du kan läsa mer om vårt Leaderområde på www.leadersormlandskusten.se Leadermetoden bygger på samverkan mellan olika sektorer och godkända projekt får finansiering från EU, staten och kommuner i området. I år har Norrbyvallen hundarena i Västerljung beviljats projektmedel.

Några nyheter hos oss i kommunen:

-      vi har inlett ett samarbete med Nyköpings kommuns alkoholhandläggare
-      Bygglovenheten har infört telefon- och besökstider
-      vi har anställt Inger Edman på tjänsten som upphandlare

Sist men inte minst vill vi ta tillfället i akt att uppmärksamma Gerty Fexler Höijer som tillsammans med sin man Ulf driver företaget FamiljehemsGuiden i Trosa. 2015 utsågs de till ett av årets Gasellföretag och i år blev de årets Gasellföretag i Sörmland – Sörmlands snabbast växande företag! En imponerande resa! Stort grattis Gerty och Ulf!

Vi vill tacka er alla för ett inspirerande år och gärna uppmuntra till en kontakt med oss. Dina synpunkter och idéer är så viktiga för att vi tillsammans ska kunna göra vår kommun till en fin plats och leva, bo och verka på!

Vi tillönskar dig en

God Jul och Gott Nytt År!

Jonas Ivervall och Gunilla Persson, näringslivsenheten

P.S. Vi kommer att göra ett antal företagsbesök runtom i kommunen nästa år liksom i år. Det är företag i alla branscher och alla storlekar. Skulle du vilja att vi besöker dig? Hör av dig! Vi är intresserade av att höra hur du har det i ditt företagande.