Fritidsgårdarna

Anneli Bradley
Fritidsgårdschef
Tel: 0156-522 05
anneli.bradley@trosa.se

Välkommen till fritidsgårdarna i Trosa kommun! Här träffas ungdomarna under veckorna samt på skolloven. Vår verksamhet vänder sig till ungdomar i åk 6 och äldre.

Vi har många fina ungdomar som gärna sitter och pratar med oss vuxna. Några spelar TV-spel på PS, Xbox eller Wii andra spelar sällskapsspel, biljard, airhockey och pingis. Vi har även några som gillar att spela musik i DJ-båset. Vi har en replokal som vi gärna ser att ungdomarna använder. Här kan man spela instrument och spela in egna låtar. Några trivs bäst i pysselhörnan där man kan måla, sticka eller skapa med olika material.

Vårt mål är att locka till oss ungdomar från hela kommunen.

Hit ska alla kunna komma och hänga. De kan fika, läsa, pyssla, lyssna på musik, se film och skapa relationer. För oss är det viktigt att kunna ge vuxenkontakt och vägledning och vara bra förebilder.

Vi har ungdomsgrupper på båda gårdarna som är med och påverkar mycket av det som händer hos oss. Till exempel hur det ska se ut invändigt eller vilka aktiviteter och arrangemang vi ska ordna och då speciellt till loven. Vi har även ett Ungdomsråd där representanter från båda ungdomsgrupperna finns och vi träffar kultur och fritidsnämndens ordförande ca 5-6ggr per år och pratar om de frågor som rör våra ungdomar i kommunen.

På somrarna flyttar vi ut verksamheten och finns ute bland våra ungdomar. Tidigare somrar har vi varit i hamnen i Trosa där vi har en egen bod. Då spelar vi fotboll, brännboll, kub och massa andra roliga aktiviteter. När det är riktigt varmt kan det hända att det blir vattenkrig, något som alltid uppskattas. Vi gör även en hel del utflykter och resor.  

IRL, Trosa fritidsgård, hittar ni på Tomtaklintgatan 4 i Trosa och Ungdomens Hus på Stationsvägen 7 i Vagnhärad. Vi finns även på Hedebyskolan under några förmiddagar i veckan.

Vi har öppet sex kvällar i veckan på någon av fritidsgårdarna och på onsdagar är det öppet både på IRL och Ungdomens Hus. Söndagar har vi stängt.

Vi samarbetar med Kulturskolan, Trosa Församling och LSS-verksamheten. Vi samverkar även med högstadieskolorna, polisen och socialtjänsten. 

Till oss är alla välkomna och alla ska känna sig välkomna!