Matsedel

Pernilla Karlstedt
Kök
tel. 0156-521 57

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål. Vi har även fruktstunder under dagen.

Till jul, påsk och midsommar serveras traditionsenlig mat.

Frukost består av gröt, naturell yoghurt, mjölk, ägg, smörgås och pålägg. All mat lagas av kokerska på Hasselbackens förskola. Vi strävar efter att använda ekologiska råvaror och närproducerat. Målet i kommunen är att en stor andel av de råvaror som används ska vara ekologiska.

Till mellanmål äter vi frukt, smörgås, mjölk eller vatten. Våra mål är en viktig samtalsstund och ska vara trivsam och god.
Vi har regelbundna matmöten med kokerska och personal då alla önskemål och synpunkter kring mat tas upp.
Föräldrar är välkomna med frågor och önskemål vid terminens BO-råd. 

Under 2015 fick köket diplom från Ekomatsligan, då förskolan uppnått
60 % ekologiskt, som motsvarar Ekomatsligans silvernivå.

Till lunchen serveras alltid fräscha grönsaker.

Matsedel

v. 25 (18-22/6)

Mån: Paprikagulasch med pasta

Tis: Fisk à la Rut med potatis

Ons: Frukostkorv med potatis och senapssås

Tor: Morotssoppa med hembakat bröd

Fre: Stängt

v. 26 (25-29/6)

Mån: Färskostbiffar med bulgur och kall sås

Tis: Dragonfisk med potatis

Ons: Korv stroganoff och ris

Tor: Blomkålssoppa med hembakat bröd

Fre: Italiensk kycklingpasta

v. 27 (2-6/7)

Mån: Grönsaksbiffar med ris och kall örtsås

Tis: Curryfisk med potatis

Ons: Skink- och ostsås med makaroner

Tor: Köttfärssoppa med hembakat bröd

Fre: Pannkaka med keso och bär