Matsedel

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål. Vi har även fruktstunder under dagen.

Till jul, påsk och midsommar serveras traditionsenlig mat.

Frukost består av gröt, naturell yoghurt, mjölk, ägg, smörgås och pålägg. All mat lagas av kokerska på Hasselbackens förskola. Vi strävar efter att använda ekologiska råvaror och närproducerat. Målet i kommunen är att en stor andel av de råvaror som används ska vara ekologiska.

Till mellanmål äter vi frukt, smörgås, mjölk eller vatten. Våra mål är en viktig samtalsstund och ska vara trivsam och god.
Vi har regelbundna matmöten med kokerska och personal då alla önskemål och synpunkter kring mat tas upp.
Föräldrar är välkomna med frågor och önskemål vid terminens BO-råd. 

Under 2015 fick köket diplom från Ekomatsligan, då förskolan uppnått
60 % ekologiskt, som motsvarar Ekomatsligans silvernivå.

Till lunchen serveras alltid fräscha grönsaker.

V.42
Mån 14/10: Vegetarisk lasagne
Tis 15/10: Fiskpudding, potatis o skirat smör
Ons 16/10: Ost- och skinksås med eller vegetarisk champinjonsås med makaroner 
Tors 17/10: Köttfärssoppa eller vegetarisk linssoppa med hembakat bröd
Fre 18/10: Fisk a la Ruth, potatis

V.44
Mån 28/10: Vegetarisk wok med äggnudlar
Tis 29/10: Curryfisk och potatis
Ons  30/10: Köttbullar eller vegetariska morotsbullar med makaroner
Tors 31/10: Broccolisoppa med hembakat bröd
Fre 1/11: Fiskpanetter med potatis och remouladsås

V.45
Mån 4/11: Grönsaksbiffar, bulgur och kall sås
Tis 5/11: Fisk i ugn med basilikatäcke och potatis
Ons 6/11: Kyckling i currysås eller vegetarisk böngryta med ris
Tors 7/11: Tomatsoppa med hembakat bröd
Fre 8/11: Stekt fisk med potatis och kall dillsås

V.46
Mån 11/11: Vegogryta med vitlöksklick
Tis 12/11: Fiskgratäng, potatis
Ons 13/11: Kebabgryta och vegetarisk Choladas gryta med bulgur
Tors 14/11: Grönsakssoppa med hembakat bröd
Fre 15/11: Pannbiff eller vegetariska zucchinibiffar potatis och gräddsås                   

Kontakt

Pernilla Karlstedt
Kök
tel. 0156-521 57