Matsedel

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål. Vi har även fruktstunder under dagen.

Till jul, påsk och midsommar serveras traditionsenlig mat.

Frukost består av gröt, naturell yoghurt, mjölk, ägg, smörgås och pålägg. All mat lagas av kokerska på Hasselbackens förskola. Vi strävar efter att använda ekologiska råvaror och närproducerat. Målet i kommunen är att en stor andel av de råvaror som används ska vara ekologiska.

Till mellanmål äter vi frukt, smörgås, mjölk eller vatten. Våra mål är en viktig samtalsstund och ska vara trivsam och god.
Vi har regelbundna matmöten med kokerska och personal då alla önskemål och synpunkter kring mat tas upp.
Föräldrar är välkomna med frågor och önskemål vid terminens BO-råd. 

Under 2015 fick köket diplom från Ekomatsligan, då förskolan uppnått
60 % ekologiskt, som motsvarar Ekomatsligans silvernivå.

Till lunchen serveras alltid fräscha grönsaker.

v.34
Mån 19/8: Morotsbollar, ris och kall örtsås
Tis 20/8: Fiskgratäng med tomat och oregano serveras med potatis
Ons 21/8: Skepparlåda
Tors 22/8: Morotssoppa med hembakat bröd
Fre 23/8: Italiensk kycklingpasta

v.35
Mån 26/8: Vegetarisk lasagne
Tis 27/8: Fiskpudding med skirat smör och potatis
Ons 28/8: Ost- och skinksås med makaroner
Tors 29/8: Köttfärssoppa med hembakat bröd
Fre 30/8:  Fisk a la Ruth och potatis

v.36
Mån 2/9: Lins-och rotfruktsgulasch med ris
Tis 3/9: Dragonfisk med potatis
Ons 4/9: Korv stroganoff med makaroner
Tors 5/9: Blomkålssoppa och hembakat bröd
Fre 6/9: Pastasallad med rhode islandsås

v. 37
Mån 9/9: Vegetarisk lasagne
Tis 10/9: Fisk med örter och spenat serveras med potatis
Ons 11/9: Pannkaka med bär och vispad grädde
Tors 12/9: Cowboysoppa med hembakat bröd
Fre 13/9: Köttfärssås och spaghetti

v.38
Mån 16/9: Grönsaksbiffar med bulgur och kall örtsås
Tis 17/9: Fisk i ugn med basilikatäcke och potatis
Ons 18/9: Kyckling i currysås och ris
Tors 19/9: Tomatsoppa och hembakat bröd
Fre 20/9: Stekt fisk, potatis och kall dillsås

v. 39
Mån 23/9: Vegogryta med vitlöksklick
Tis 24/9: Fiskgratäng och potatis
Ons 25/9: Kebabgryta och ris
Tors 26/9: Grönsakssoppa och hembakat bröd
Fre 27/9: Pannbiff, potatis och gräddsås

v.40
Mån 30/9: Färskostbiffar, bulgur och kall sås
Tis 1/10: Fiskgryta och potatis
Ons 2/10: Frukostkorv, potatis och senapssås
Tors 3/10: Potatis- och purjolökssoppa med hembakat bröd
Fre 4/10: Broccoligratinerad fisk med ris

Kontakt

Pernilla Karlstedt
Kök
tel. 0156-521 57