Matsedel

Pernilla Karlstedt
Kök
tel. 0156-521 57

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål. Vi har även fruktstunder under dagen.

Till jul, påsk och midsommar serveras traditionsenlig mat.

Frukost består av gröt, naturell yoghurt, mjölk, ägg, smörgås och pålägg. All mat lagas av kokerska på Hasselbackens förskola. Vi strävar efter att använda ekologiska råvaror och närproducerat. Målet i kommunen är att en stor andel av de råvaror som används ska vara ekologiska.

Till mellanmål äter vi frukt, smörgås, mjölk eller vatten. Våra mål är en viktig samtalsstund och ska vara trivsam och god.
Vi har regelbundna matmöten med kokerska och personal då alla önskemål och synpunkter kring mat tas upp.
Föräldrar är välkomna med frågor och önskemål vid terminens BO-råd. 

Under 2015 fick köket diplom från Ekomatsligan, då förskolan uppnått
60 % ekologiskt, som motsvarar Ekomatsligans silvernivå.

Till lunchen serveras alltid fräscha grönsaker.

V.4

Mån  21/1: Vegetarisk lasagne
Tis     22/1: Fiskpanetter, potatis, kall dillsås
Ons   23/1: Kycklinggryta, bulgur
Tors  24/1: Grönsakssoppa, hembakat bröd
Fre    25/1: Pannbiff, potatis, gräddsås

V.5

Mån 28/1: Färskostbiffar, bulgur, kall sås
Tis   29/1:  Fisk i ugn med basilikatäcke, potatis
Ons  30/1: Pastasås med kalkon, makaroner
Tors 31/1: Potatis och -purjolökssoppa, hembakat bröd
Fre   1/2:  Kebabgryta, ris

V.6

Mån  4/2: Morotsbollar, matvete
Tis     5/2: Fiskpanetter, potatis, kall sås
Ons   6/2: Pannkaka, bär, keso
Tors  7/2: Korvsoppa, hembakat bröd
Fre    8/2: Köttfärssås, spaghetti

V.7

Mån 11/2: Vegetarisk lasagne
Tis    12/2: Fisk a la Ruth, potatis
Ons  13/2: Falukorv i ugn, potatis
Tors 14/2: Blomkålssoppa, hembakat bröd
Fre   15/2: Italiensk kycklingpasta

V.8

Mån  18/2: Lins-, rotfruktsgulasch, bulgur
Tis     19/2: Stekt fisk, potatis, kall dillsås
Ons   20/2: Potatisbullar, bacon
Tors  21/2: Broccolisoppa, hembakat bröd
Fre    22/2: Kassler med ananas  o fetaost, ris

V.9

Mån 25/2: Kidneybönbiffar, bulgur, kall örtsås
Tis    26/2: Chilifisk, potatis
Ons  27/2: Skink-, blomkålsgratäng, potatis
Tors 28/2: Morotssoppa, hembakat bröd
Fre   29/2: Köttgryta, ris

V.10

Mån  4/3: Grönsaksbiffar, bulgur, kall sås
Tis     5/3: Fiskpudding, potatis, skirat smör
Ons   6/3: Frukostkorv, potatis, senapssås
Tors  7/3: Tomatsoppa, hembakat bröd
Fre    8/3: Köttbullar, potatis, gräddsås