Aktiviteter i en annorlunda vardag

Genrebild på flicka i Rådhusparken

Tillåt dig själv att vara nyfiken och våga testa något nytt när vardagen inte är vad det brukar. I Trosa kommun erbjuder vi aktiviteter för både dig som är frisk och som är sjuk, för att du ska orka hålla ut tillsammans med oss. Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer: håll avstånd till andra, umgås bara med de som du bor med, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du är sjuk.

Sidan uppdateras löpande med nya aktiviteter. Följ Trosa kommun på Facebook och Instagram för att inte missa några nyheter.

 • Aktiviteter av lugnare karaktär

  Låna böcker och se på film via biblioteket

  Biblioteken i Trosa kommun erbjuder ett brett utbud trots restriktionerna. Du kan låna böcker och hämta upp dem utanför bibliotekets lokaler, låna e-böcker och film och för den som är äldre eller tillhör en riskgrupp går det bra att få sina lån hemlevererade. Nu kan du även låna överraskningspåsar med böcker för barn, och bibliotekspersonalen på vuxenavdelningen har sammanställt ett helt gäng med boktips som du inte får missa. Läs mer om bibliotekens utbud.

  Våra vackra parker

  I Vagnhärad, Västerljung och Trosa har vi flera gröna oaser att njuta av, som även är vackra vintertid. Du hittar våra parker här.

  Tullgarns slottspark och fågeltornet

  Njut av frisk luft och vackra vyer när du spatserar i Tullgarns slottspark. Fågeltornet är också väl värt ett besök. Mer information hittar du här.

 • Rörelseglädje och fysiskt aktivitet

  Utflykter, skidspår och grillplatser

  På naturkartan.se finns många platser och aktiviteter att upptäcka i Trosa kommun med omnejd. Kika på kartan och planera in ett nytt äventyr för dagen.

  Ta barnen till våra lekplatser

  I Trosa kommun har vi flera spännande lekplatser som lockar till lek och rörelse. Under de senaste åren har nya tillkommit och andra rustats upp. Du hittar våra lekplatser här.

  Prova på våra utegym

  Har du testat några av våra utegym? Utegymmen passar både dig som vill träna med lite lättare motstånd och för dig som vill ha en utmaning. Mer information hittar du här.

  Promenadstråk och våra naturreservat

  I Vagnhärad och Trosa har vi varsin fin promenadslinga. Kartorna finns att ladda ner på vår hemsida, men går även att nå direkt i mobilen via appen Naturkartan. Via Naturkartan samt via vår hemsida får du också möjligheten att upptäcka våra naturreservat som är värda ett besök även vintertid.

  Sörmlandsleden

  Ta på er kläder efter väder och ta en dagstur längs Sörmlandsleden. Kanske är du intresserad av att gå några av de längre etapperna? På Sörmlandsledens hemsida får du mer information.

 • Konst och kultur

  Storyspot

  Gör promenaden lite mer spännande! Genom appen Storyspot får du ta del av muntliga berättelser om de människor och händelser som ägt rum och funnits innan oss. Ladda hem appen gratis i App Store eller Google Play och läs mer om Storyspot här.

  Runturen

  I appen Runturen kan du på ett kul och lätt sätt upptäcka runristningar som hittats runtom i Trosa kommun. Ladda hem appen gratis i App Store eller Google Play och läs mer här.