Badplatser

Trosa kommun har fyra kommunala badplatser. Dessa städas och tillses dagligen under sommarmånaderna. Det finns livräddningsutrustning, toaletter och papperskorgar vid samtliga badplatser.

Under perioden juni-augusti är det inte tillåtet att ta med sig hund till kommunala badplatser. Hundar hänvisas till naturbadplatser.

Förhindra spridning av covid 19

Folkhälsomyndigheten bedömer inte att badning utgör en risk för smittspridning så länge avstånd hålls. Vi uppmanar därför alla besökare att hålla säkerhetsavstånd om minst 2 m till andra sällskap, både på land och i vatten.

Ta gärna med dig ditt avfall när du lämnar stranden. Det finns extra avfallskärl uppställda på parkeringsplatsen.

Särskild information från Folkhälsomyndigheten om badplatser och spridningen av covid-19

Badvattenkvalitet

Badplatserna inspekteras under badsäsongen regelbundet av miljökontoret och provtagning görs. Den senaste mätningen utfördes 2020-08-06 + 2020-08-11 (för Komöte). Vattnet vid samtliga fyra badplatser befanns tjänligt.

Läs om Trosa kommuns badplatser hos Havs- och vattenmyndigheten

Resultat av badvattenprover kan ses här.  

Uppdaterade rapporter över algblomning i Östersjön finns på www.infobaltic.se.

Säkerhet vid vatten

Det är främst äldre män med alkohol i kroppen som drunknar i Sverige. Bland barn i åldern 1 till 6 år är drunkning den vanligaste dödsorsaken.

Läs mer om säkerhet vid vatten

 

 • Borgmästarholmen

  Borgmästarholmen ligger på Öbolandet. Efter bron är det första vägen till vänster (Svartviksvägen) och efter cirka 300 meter kommer du fram till Borgmästarholmen. Ett sandstrandsbad med anor från 1949 som restaurerats 2018. Det ligger naturskönt mitt i ett Natura 2000-område.

  Vattensäkerhet vid Borgmästarholmen

  Livboj och informationsskylt, toalett vid parkeringen.

 • Komöte

  Komöte ligger vid Anderviken, i anslutning till havet, omkring 5 kilometer nordost om Trosa. Komöte är en mycket barnvänlig badplats, med sin långgrunda sandstrand. Stranden har gräsplan.

  Vattensäkerhet vid Komöte

  Livboj, infoskylt, öppen ombyteshytt, toaletter, väldigt långgrunt.

 • Sillebadet

  Sillebadet ligger vid sjön Sillens södra ände, cirka 2 kilometer sydväst om Vagnhärads centrum. Avståndet till centrala Trosa är ungefär 7 kilometer. Stranden har gräsplan.

  Vattensäkerhet vid Sillebadet

  Livboj, infoskylt, 50 meter lång brygga med badstegar, ponton med litet hopptorn, öppen ombyteshytt, toaletter.

 • Trosa Havsbad

  Havsbadet, som är beläget ute på Öbolandet (3 kilometer från Trosa centrum), erbjuder en trivsam miljö med hopptorn, bryggor, sandstrand och klippor. Här hittar du också Trosa kommuns campingplats.

  Vattensäkerhet vid Trosa havsbad

  Livboj, infoskylt, badbryggor, större hopptorn, badstegar, liten rutschbana, stora ombytesrum, utedusch, lekutrustning, handikappsramp, toaletter. Trosa havsbad är klassat som EU-bad.

Kontakt

Sara Fältskog Eldros
Kultur- och föreningschef

Tel: 0156-522 19
sara.faltskogeldros@trosa.se