Badplatser

Trosa kommun har fyra kommunala badplatser. Dessa städas och tillses dagligen mån-fre under sommarmånaderna. Det finns livräddningsutrustning, toaletter och papperskorgar vid samtliga badplatser.

Under perioden juni-augusti är det inte tillåtet att ta med sig hund till kommunala badplatser. Hundar hänvisas till naturbadplatser.

Borgmästarholmen

Borgmästarholmen ligger på Öbolandet. Efter bron är det första vägen till vänster (Svartviksvägen) och efter cirka 300 meter kommer du fram till Borgmästarholmen. Ett sandstrandsbad med anor från 1949 som restaurerats 2018. Det ligger naturskönt mitt i ett Natura 2000-område.

Vattensäkerhet vid Borgmästarholmen

Livboj och informationsskylt, toalett vid parkeringen.

Komöte

Komöte ligger vid Anderviken, i anslutning till havet, omkring 5 kilometer nordost om Trosa. Komöte är en mycket barnvänlig badplats, med sin långgrunda sandstrand. Stranden har gräsplan.

Vattensäkerhet vid Komöte

Livboj, infoskylt, öppen ombyteshytt, toaletter, väldigt långgrunt.

Sillebadet

Sillebadet ligger vid sjön Sillens södra ände, cirka 2 kilometer sydväst om Vagnhärads centrum. Avståndet till centrala Trosa är ungefär 7 kilometer. Stranden har gräsplan.

Vattensäkerhet vid Sillebadet

Livboj, infoskylt, 50 meter lång brygga med badstegar, ponton med litet hopptorn, öppen ombyteshytt, toaletter.

Trosa Havsbad

Havsbadet, som är beläget ute på Öbolandet (3 kilometer från Trosa centrum), erbjuder en trivsam miljö med hopptorn, bryggor, sandstrand och klippor. Här hittar du också Trosa kommuns campingplats.

Vattensäkerhet vid Trosa havsbad

Livboj, infoskylt, badbryggor, större hopptorn, badstegar, liten rutschbana, stora ombytesrum, utedusch, lekutrustning, handikappsramp, toaletter. Trosa havsbad är klassat som EU-bad.

Badvattenkvalitet

Badplatserna inspekteras under badsäsongen regelbundet av miljökontoret och provtagning görs. Den senaste mätningen utfördes 2019-08-12 och vattnet vid samtliga fyra badplatser befanns tjänligt.

Läs om Trosa kommuns badplatser hos Havs- och vattenmyndigheten

Resultat av badvattenprover kan ses här.  

Uppdaterade rapporter över algblomning i Östersjön finns på www.infobaltic.se.

Säkerhet vid vatten

Det är främst äldre män med alkohol i kroppen som drunknar i Sverige. Bland barn i åldern 1 till 6 år är drunkning den vanligaste dödsorsaken.

Läs mer om säkerhet vid vatten

Kontakt

Sara Fältskog Eldros
Kultur- och föreningschef

Tel: 0156-522 19
sara.faltskogeldros@trosa.se