Lokaler och anläggningar

I Trosa kommun finns ett flertal lokaler och anläggningar att nyttja. Oavsett om det handlar om idrott, motion, kurs, möte eller kanske fest – nedan hittar du med största sannolikhet ett lämpligt alternativ. En del av dem är kommunala, medan andra ägs och drivs av föreningar och privata intressen.

Allmänna hyresregler och taxor för uthyrning av kommunala lokaler

Uthyrningsregler för sporthallar

Mötes- och samlingslokaler

 • Trosa kvarn

  Trosa kvarn ligger omgiven av lummig grönska och forsande vatten. De ljusa och rymliga lokalerna lämpar sig lika bra för fest och musikuppträdande som för föreläsningar och utställningar.

  Klicka här för att läsa mer om och boka Trosa kvarn.

 • Skärborgarnas hus

  Skärborgarnas hus är en lokal som lämpar sig för stora möten eller tillställningar. Förutom den stora A-salen så finns B-salen samt tillgång till två mindre grupprum. A-salen kan rymma upp till 450 personer (stående) eller 130 personer (sittande). B-salen rymmer 30 personer (sittande). Det finns scen, projektor och bioljudsanläggning (hyrs separat). 

  Klicka här för att läsa mer och boka Skärborgarnas hus.

 • Hedebyskolans mat- och samlingssal

  Lokalen rymmer totalt 250 personer och kan användas för såväl sammanträden och seminarier som för konserter och andra scenframträdanden. Läs mer om Hedebyskolans samlingslokal.

  Klicka här för att boka Hedebyskolans mat- och samlingssal.

 • Tomtaklintskolans aula

  En attraktiv och rymlig lokal som lämpar sig bra för teater, film, konserter och föreläsningar. Biosittning för 180 personer är möjlig. Aulans scen är c:a 60 kvadratmeter stor. Lokalen är utrustad med enklare ljud-och ljussystem samt en projektor. Två loger och och dusch/toalett finns även att tillgå.

  Klicka här för att boka Tomtaklintskolans aula.

 • Sockenstugan

  Den lilla Sockenstugan i Västerljung används som fritids till Kyrkskolan under dagtid och går att hyra kvällar och helger för t.ex. sammanträden. Här finns kök, smartboard och bord och stolar för 70-80 personer.

  Klicka här för att boka Sockenstugan.

Idrotts- och fritidsanläggningar