Prisutdelning av Kultur- och idrottspriset 2020

Prisutdelningen av Kultur- och idrottspriserna 2020 har anpassats efter pandemin, vilket gör att det i år är möjligt att se en inspelad version av ceremonin. Ta del av prisutdelningen nedan.

Idrottspriset 2020

Simon Carlsson tilldelas Trosa kommuns Idrottspris 2020 för sina insatser inom Enduro MTB. Under 2020 ledde hans ihärdiga träning till ett SM-silver och en stark prestation i världscuptävlingssammanhang. Han är, förutom en MTB-cyklist av världsklass med hjärtat på rätta stället, även en god ambassadör för Trosa och en tydlig förebild för alla aspirerande cyklister.

Kulturpriset 2020

Maud Bosson tilldelas Trosa kommuns Kulturpris 2020 för sitt mångåriga engagemang i Trosa kommuns konstrunda KonstTriangeln. Med glädje och entusiasm tog hon över projektledarskapet 2018 och styr sedan dess det hela med säker hand och ständigt gott humör. Under Mauds ledning fortsätter KonstTriangeln att utvecklas och att locka både deltagare och publik från när och fjärran.

Årets ledare 2020

Thomas Lindskog tilldelas Trosa kommuns pris för Årets lag/ledare 2020 för sitt engagemang i Trosa Edanö Innebandyklubb. Han är en ledare utöver det vanliga, som lägger ner många timmars ideellt arbete varje vecka, peppar och sporrar sina lag, skapar sammanhållning och kamratskap och gör det med konstant gott humör och stor entusiasm. Han är en sann förebild för ungdomarna och en stor tillgång i klubben.