Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarnas logotyp

Minska på de onödiga sakerna, stressen, klimatavtrycket och spara pengar!

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll som under ett års tid inspireras till att leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra familjer i den stora Sverigekampen. Det går till på så sätt att hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång, och det hushåll som lyckats minska mest vinner och blir årets minimeringsmästare. Deltagarna är dessutom med i olika utmaningar. Det kan handla om att laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff i sitt kvarter. Temat för de olika träffarna är

  • matsvinn 
  • textil
  • farligt avfall
  • hållbar konsumtion och
  • delande.

Samverkan i Sörmland

I projektgruppen ingår Trosa kommun tillsammans med Nyköpings kommun, Oxelösunds kommun, Vingåkers kommun, Flens kommun, Katrineholms kommun, Länsstyrelsen i Sörmland, Sörmlands vatten, Trobo, Nyköpingshem. Tillsammans samverkar vi lokalt kring det nationella projektet Minimeringsmästarna. Gemensamma tematräffar genomförs både digitalt och på platser runtom i Sörmland.

Minimeringsmästarna drivs av Göteborgsregionen (GR) och finansieras av Avfall Sverige samt deltagande kommuner. Läs mer om projektet på Minimeringsmästarnas hemsida.

 

Kontakt

Minimeringsmästarna

Elin van Dooren
elin.vandooren@trosa.se
Tel: 0156-520 24

Eija Karlsson
eija.karlsson@trosa.se
Tel: 0156-520 21