88 nya hyreslägenheter finns nu i Trosa kommun

Genom ett samarbete mellan Trobo och Trosa kommun har ett nytt bostadsområde med hyreslägenheter vuxit fram i området Tomtaklint. Under måndagen invigdes området, och redan under tisdagen kommer de första hyresgästerna få göra sig hemmastadda i sina nya lägenheter.

I Trosa kommun har det länge funnits en efterfrågan på hyreslägenheter och mindre lägenheter som passar både den som är ny på bostadsmarknaden och den äldre som är redo att flytta ifrån sitt hus. Efterfrågan blev ett vallöfte till invånarna i Trosa kommun, och under våren 2019 påbörjades byggnationen av det nya bostadsområdet mellan Tomtaklints förskola och bostadsområdena Teologen och Mejseln. Vid gårdagens invigning konstaterade Sune G Jansson (m), ordförande i Trobos styrelse, att ett mycket effektivt år nu flugit förbi.

Flerbostadshusen som nu har skapats är i två och tre våningar med 88 stycken fullt utrustade 1:or och 2:or i öppen planlösning. Till lägenheterna hör även en rymlig balkong eller uteplats. På gården finns möjligheter till gemenskap med sittplatser, grönområden och bouleplan. Björn Alm, vd för Trobo, berättar att de som flyttar in antingen är unga eller äldre, men att de flesta som flyttar in de kommande veckorna är unga som får sitt första egna boende.

Sune G Jansson (m), var mycket stolt över alla som jobbat och gjort det möjligt för hyreslägenheterna att bli klara så snabbt.

 

1:orna är på 35 kvm, och 2:orna på 45 kvm. Vid rundvisningen kunde man konstatera att balkongerna och uteplatserna på generösa 7 kvm kändes som ett extra rum.

 

 

Dela artikel: