Bytte arbete mitt i livet och hittade hem

Martina är i grunden tandsköterska men när hon var 41 år gammal insåg hon att hon inte längre trivdes. Då valde hon helt enkelt att sadla om och byta jobb, idag är hon förskollärare på Björkbacken.

Du behöver inte träffa Martina länge för att förstå att hon älskar det hon gör, men så har det inte alltid varit. Martina jobbade tidigare som tandsköterska, men insåg en dag att det var dags att göra något annat.

- Jag stannade upp och förstod då var det var som skavde, jag tyckte inte att mitt arbete var roligt längre, berättar hon.

När Martinas barn var små fick hon en väldigt positiva bild av förskolan vilket senare blev en av anledningarna till att hon började läsa till förskollärare. Idag finns det inget annat alternativ för Martina, hon stormtrivs med sitt arbete och vill absolut inte byta inriktning. Hon beskriver frukostslamret och stöket som infinner sig med många barn på en och samma plats som att hitta hem.

- Det är en fantastisk uppgift att ta hand om och skapa en bra tillvaro för alla de barn som kommer till oss. Det är också ett ständigt utvecklande arbete, att varje dag möta framtiden!

I höst byter Martina jobb, men hon stannar kvar inom Trosa kommun och blir nu förskolklasslärare på Skärlagsskolen. Av de barn hon idag har på Björkbacken får hon fortsätta träffa ett par stycken som också börjar på Skärlagsskolan till hösten.

- Det ska bli roligt, jag har följt barnen vi har idag från småbarnsgrupperna tills idag när de lämnar för förskoleklass. Nu känner jag att det är kul att få fortsätta jobba med lite större barn och denna gång inom fritidsverksamheten, säger Martina.

Vill du trivas lika bra på jobbet som Martina? Just nu söker vi förskollärare till en av våra förskolor, läs mer om tjänsten här.

Dela artikel: