Här är pristagarna i Kultur- och idrottspriserna 2021

I år trillade extra många nomineringar in från medborgare som önskade lyfta personer som utmärkt sig inom kultur- och fritidslivet i Trosa kommun. Nu har det äntligen blivit dags att tillkännage 2021 års pristagare!

I Trosa kommun har Kultur- och idrottspriset delats ut årligen sedan 2008 och i år är det inget undantag. På lördag 2/4 delas priserna ut med följande motiveringar och utvalda pristagare:

I förgrunden står en glad Melinda och tittar in i kameran, i bakgrunden skymtar hennes akvarellmålningar i det stora vita rummet

Kulturpriset 2021 tilldelas Melinda Khoo

Melinda har en särskild plats i Trosabornas hjärtan. I sin konst gör hon det artistiskt högkvalitativa lättillgängligt för vana och ovana betraktare, och bidrar till att fler Trosabor får uppleva konst i oväntade miljöer. Hon har också suttit i styrelsen för KonstTriangeln i flera år, och är på flera sätt en stark resurs i det lokala kulturlivet.

Flickor i svarta dräkter och medaljer kring halsen poserar  i en idrottshall vid skylten Föreningen Trosagymnasterna

Idrottspriset 2021 tilldelas Trosagymnasterna

Trosagymnasterna har under de senaste två åren kämpat i motvind när det gäller möjlighet till såväl träning som tävling. På grund av pandemirestriktionerna har de till största delen tränat utomhus, vilket är en utmaning för en inomhusidrott. Trots det ställde föreningen upp i tävlingen BG-bucklan i december 2021, och lyckades ta inte mindre än tre medaljer i tävlingsgrenarna Matta, Fristående och Trampett. Dessutom tilldelades laget tävlingens högsta totalpoäng och hamnade på första plats i hela tävlingen.

Träningslokal med orange och svart matta, barn i vita kläder står på led och ett av barnen kryper tunnel under deras ben, man i blått går förbi

Årets ledare 2021 tilldelas Niklas Lindberg, Trosa-Vagnhärad Kampförening

Sju dagar i veckan andas Niklas judo och det märks i föreningen. Han är på plats i dojon nästan varje dag och tar hand om alla medlemmar på ett föredömligt sätt. Niklas motto är att alla kan lära sig judo oavsett ålder eller fysiska förutsättningar. Han finns till för alla i och omkring föreningen och lyckas alltid ta sig tid för att svara på frågor. Utan Niklas skulle föreningen inte kunna erbjuda judo sex dagar i veckan för alla åldersgrupper.

Dela artikel: