Hedebyskolans elever möttes av sång, tal och glass på första skoldagen

Under torsdagen återvände elever till sina respektive skolor för att återigen möta klasskompisar och lärare efter ett långt sommarlov. För eleverna på Hedebyskolan bjöd den första skoldagen på något extra när personalen uppmärksammade och firade skolans nya entré och renoverade entréhall med sång, tal och glass.

När projektet påbörjades var huvudentrén till Hedebyskolan anonym och svår att hitta för nya besökare. Renoveringsarbetet tog fart i slutet av vårterminen och har från elevernas perspektiv pågått lite i det dolda. När eleverna nu kom tillbaka efter sitt sommarlov hade en öppen och luftig entréhall skapats med nytt glastak som tillåter mer dagsljus in i skolan.

När vi klipper bandet och ni går in genom entrén ska ni tänka: ”när jag känner att jag inte kan så betyder det att jag inte kan – än. För att jag ska lära mig krävs det där som krävdes för att skapa entrén: fantasi, kunskap, hårt jobb, samarbete, hjälp, uthållighet och beslutsamhet. Och en hel del jävlar anamma.” Vår entré blir symbolen för att lyckas i skolan och därmed i livet, sa Gun Lindqvist, rektor på Hedebyskolan, i sitt tal till eleverna.

Under ceremonin bjöd även Hedebyskolans lärare på ett uppskattat musikuppträdande innan det rituella invigningsbandet klipptes och eleverna gick in genom det nya dörrparet. Med glasspinnar och ballonger fortsatte firandet i skolans korridorer.

I området omkring Hedebyskolan har det skett flera satsningar, bland annat i Fontänparken, Fornbyskolans nya skolbyggnad, Fornbyskolans nya produktionskök och matsal samt tillgänglighetsanpassat omklädningsrum på Safiren

Bilder från ceremonin

Sommarklädda lärare sjunger med inlevelse utanför Hedebyskolans entré

Lärarna Pernilla Sidwall och Anna Hounslow hade tillsammans skapat en sång som de sjöng tillammans med de andra lärarna inför Hedebyskolans elever. 

Vy över rektorn som håller tal framför Hedebyskolans entré och eleverna som står runt och lyssnar

Rektorn Gun Lindqvist framför den nya entrén i trä.

Vy inuti nya entréhallen med glastak och personer som pratar med varann

Den nya elevhallen ger ett stort och luftigt intryck. 

Intill de gröna mosstavlorna står ett gäng elever och pratar med varann och äter glass

Estetiska element i form av mosstavlor skapade naturliga färgklickar i elevhallen.

Dela artikel: