Hur kan du hjälpa ditt barn vid er separation?

Vi vänder oss till dig som förälder som separerat och vill förstå vad du kan göra för att på bästa sätt hjälpa dina barn. Under tre tillfällen i höst träffas vi för teori, reflektion och diskussion. Målet är att du ska få värdefulla tips och råd att använda dig av.

Tillsammans med föräldrar i liknande situation träffas vi i grupp och får vid tre utbildningsträffar ta del av kunskap om och diskutera kring hur barn reagerar vid föräldrarnas separation.

Utbildningstillfällena utgår från en modell framtagen av Rädda Barnen som kallas BiFF – Barn i Föräldrars Fokus. Syftet är att ge er föräldrar möjlighet att förstå barnens behov och vad man som förälder kan göra för att underlätta för sitt barn.

Gruppen träffas vid 3 tillfällen 2 timmar per gång och varvar teori med diskussioner. Vår erfarenhet är att föräldrar i diskussion ger varandra värdefulla tips, råd och reflektioner och därmed är en hjälp för varandra.

I en BiFF-grupp går det att delta oberoende av den andre förälderns deltagande. Ett föräldrapar deltar inte i samma grupp.

Utbildare

Vi som arbetar med BiFF har flerårig erfarenhet av arbete med barn och deras föräldrar. Vi arbetar till vardags inom Öppenvården med barn och familjer.

Kursinformation

Grupp 1: Kursstart 29/8 kl 15-17, sedan träffas vi 5/9 kl 15-17 och 12/9 kl 15-17.
Grupp 2: Kursstart 3/10 kl 15-17, sedan träffas vi 10/10 kl 15-17 och 17/10 kl 15-17.

Var: Socialkontorets Öppenvård, Tomtaklintgatan 2 D.

Anmälan sker via telefon till: 0156 521 69. Om ingen svara tala in ett röstmeddelande så ringer vi upp dig.

Varmt välkomna!

Dela artikel: