I höst kan invånare i Trosa kommun öka sin digitala kompetens

För en del är datakunskap något som man använder sig av dagligen och kan utan och innan. Samtidigt har de flesta av oss någon i vår närhet som aldrig suttit vid en dator eller har svårt att veta hur man ska hantera en surfplatta och mobil. Då grundläggande datakunskap är viktigt för att kunna ta del av dagens digitala samhälle genomförs en ettårssatsning med målet att öka den digitala kompetensen och delaktigheten.

Två tillfällen av grundkursen kommer att genomföras under hösten 2022 och därefter finns möjligheten att gå en fortsättningskurs. I grundkursen kommer man att lära sig grunderna i att använda en dator och internet. Här kommer man som kursdeltagare lära sig använda tangentbord och mus, men även söka information med Google och använda e-post. I fortsättningskursen går man igenom myndigheters webbsidor och lär sig mer om hur sociala medier fungerar. I alla kurserna finns möjlighet att anpassa innehållet efter deltagarnas behov och kunskapsnivå. 

Pedagogen Inna Haase kommer att leda kurserna i samarbete med bibliotekarien Maria Hansson, och de hoppas samla många nyfikna till den nya satningen på digital kompetens. Varje kurs är gratis och består av fem träffar förlagda på onsdagseftermiddagar på biblioteket Navet i Vagnhärad.

Kurstillfällen

Grundkurs, period 1

Pågår 31/8-28/9 (vecka 35 till 39), onsdagar klockan 16.00-17-30 på biblioteket Navet i Vagnhärad.

Grundkurs, period 2

Pågår 5/10-2/11 (vecka 40 till 44), onsdagar klockan 16.00-17-30 på biblioteket Navet i Vagnhärad.

Fortsättningskurs, period 3

Pågår 9/11-7/12 (vecka 45 till 49), onsdagar klockan 16.00-17-30 på biblioteket Navet i Vagnhärad.

Anmälan

För att boka sin plats går det bra att ringa till biblioteket på tel. 0156-522 36, eller att gå in på biblioteket och anmäla sig i informationsdisken. Sista anmälningsdag är 24 augusti, och först till kvarn gäller.

Dela artikel: