Liten blir stor - dags att välja skola

Smutsiga regnställ, leriga händer och rosiga kinder. Fruktstund, reflexväst och praktiskt lärande. Förskolan är fylld med magiska stunder för våra barn och att lämna liten på förskolan är starten på en fantastisk utvecklingsresa. Nu när tiden på förskolan närmar sig sitt slut och liten blir stor är det dags att välja skola.

Att välja skola till ditt barn kan kännas stort och svårt att greppa. Hur vet man vilken skola man ska välja? Vilken är bäst? Vart går alla kompisar? Det är ett stort steg och ett nytt kapitel i ditt barns liv, därför vill vi hjälpa dig på vägen.

I Trosa kommun har vi närvarande och engagerade lärare som har elevernas bästa i fokus. Här finns ett gott samarbete mellan skolorna och en utvecklande miljö som gör att vi kan erbjuda våra barn skolor av högsta klass. Skolvalet ger dig som vårdnadshavare möjlighet att bestämma vilken skola ditt barn ska börja på.

Möjligheten att välja skola

I Trosa kommun ges du möjligheten att utifrån ditt barns och era behov välja vilken skola du anser passar. Detta gör du enkelt via skolvalsblanketten som du har fått hem i din brevlåda. I vanliga fall brukar vi bjuda in till Öppet hus på våra skolor som en möjlighet för dig och ditt barn att få mer information om respektive skola. I dessa tider är det inte möjligt så vi har därför sammanställt information om och en presentation av våra skolor och förskoleklasser på vår hemsida. Allt för att underlätta valet för dig och ditt barn.

I undantags fall kan det vara så att ni inte får den placering ni valt, detta beror på att alla elever enligt skollagen är berättigade att placeras i en skola nära hemmet. Om det skolval du gjort för ditt barn gör att ett sådant behov åsidosätts är vi tvungna att se över din ansökan och kan komma att behöva placera ditt barn vid en annan skola än den du ansökt om. Om du landar i att inte skicka in skolvalsblanketten placeras ditt barn utifrån den grundplacering som redan är gjord.

En plats att växa på

Att börja skolan är ett äventyr och en stor omställning. Nya människor, rutiner och utmaningar väntar ditt barn i skolans korridorer. Trosa kommun värnar om att skolan ska bli en tid i livet då ditt barn utvecklas och växer som människa. För oss är ditt barns skolgång viktig, och därför strävar vi alltid efter att varje barn ska få plats på den skola de ansökt om.

För mer information om våra skolor, skolvalet och era möjligheter klicka här.

Dela artikel: