Nu är Skärlagskolan färdigställd med nya klassrum, renoverad matsal samt större skolbibliotek

Efter sitt jullov får eleverna på Skärlagskolan upptäcka sin skola på nytt då den äldre delen av skolan under hela hösten genomgått en totalrenovering. Nu får eleverna äntligen tillträde till skolan som helhet där nyheter som ett nytt skolbibliotek, fler klassrum och grupprum, en ny stor matsal med tillhörande produktionskök samt fritids har rustats upp.

Det stora projektet går nu mot sitt slut, och eleverna och pedagogerna på Skärlagskolan har nu en skola med kapacitet för att kunna möta den växande skaran elever i närområdet. Förutom att skolan har växt till storleken har den genom renoveringen även medfört en modernisering där personalen får nya möjligheter att variera undervisningen på elevernas villkor. Precis som i tillbyggnaden återkommer de specialsnickerier i form av avskiljande bås där elever kan läsa eller studera avskilt, och i klassrummen finns flera sittmöjligheter samt mindre grupprum för att kunna variera undervisningen.

I förgrunden syns bord i ljust trä med mörkblå stolar med rundade stolsryggar uppradade intill. I bakgrunden syns fler bord och stolar i ljust trä.

Det nya produktionsköket och stora matsalen är ett efterlängtat inslag i den renoverade skolan. Det nya köket ska på sikt avlasta de andra produktionsköken i Trosa kommun, som även dem genomgår renoveringar. Läs mer om projektet med utvecklingen av de offentliga köken. 

Specialsnickeri i trä som går från golv till tak. Polygoner utmed långsidorna bildar roströda ljuddämpare eller håligheter som gör att eleverna kan krypa in.

I mitten av korridoren har en stor läsvrå skapats för att på ett lekfullt sätt få de yngsta eleverna att krypa in i ett bås och uppslukas av en spännande bok.

Närbild på tre små vita stolar i rad, i bakgrunden syns en vit förvaringsmöbel med lådor.

Barnen på förskolan kommer också att få flytta in i skolan och ta sina första steg in i skolvärlden.

Dela artikel: