Nu blir Trosas centrala gator sommargator

Varje år mellan v. 23-33 sätts vägmärken med information om att det råder motortrafikförbud upp vid infarten till Fiskargatan och Torget i Trosa. Det innebär att under denna period är det inte längre lagligt att köra eller parkera sitt fordon på dessa platser*. För att det ska bli tydligt både för turisten som använder kartor för navigering och kommuninvånare som kör på vana gör vi en satsning för att det ska bli mer synligt och därmed göra det lättare att köra och parkera rätt.

Ett förbud mot motortrafik i de centrala delarna av Trosa för inte bara med sig en ökad säkerhet när det kommer till möjligheten för gångtrafikant att röra sig fritt. Det upplevs även mer trivsamt eftersom det blir en lägre andel buller samtidigt som luftkvaliteten förbättras. Dessutom finns det gott om kostnadsfria parkeringsplatser med ett lagom promenadavstånd till stan där du får gratis vardagsmotion på köpet.

Satsningar inför Sommargata 2021

  • Komplettering av befintliga vägmärken med färgglada Sommargata-skyltar
  • Blomsterarrangemang vid infarterna
  • P-platser i och kring Fiskargatan möbleras med parkbänkar
  • P-märken täcks över med de vinnande bidragen från fototävlingen #bilderitrosa
  • Större blomkrukor flyttas från Busstorget till Torget

För dig som i vanliga fall vill göra snabba ärenden i centrala Trosa hänvisar vi dig till att i stället parkera vid Busstorget, Kruthusparkeringen, parkeringen vid Högbergsgatan/Östermalmsvägen eller parkeringen vid Trosa hamn/Hamnängen. Läs mer om våra parkeringar.

*Undantaget är de personer som har ett rörelsehinder samt ett giltigt parkeringstillstånd, dessa personer får även under sommaren parkera i parkeringsplatserna avsedda för personer med rörelsehinder vid Torget och Fiskargatan.

Dela artikel: