Nu lanseras nyckelfri hemtjänst

Under september månad inför Trosa kommun nyckelfri hemtjänst. Det innebär att du som har hjälp av hemtjänsten kommer att få ett elektroniskt lås monterat på din dörr. Det nya låset möjliggör snabbare och effektivare hjälp för dig som brukare.

Arbetet med att införa nyckelfri hemtjänst har pågått under lite mindre än ett år och går nu in i verkställande fasen. Jessica Wolfenstein, hemtjänstchef, har tillsammans med sina kollegor och medarbetare haft målsättningen att införa nyckelfri hemtjänst sen hon började i maj 2018.

- Det är ett viktigt arbete för digitalisering inom hemtjänsten och en stor möjlighet att göra det ännu bättre för våra brukare, säger hon

Med hjälp av nyckelfri hemtjänst kommer hemtjänsten exempelvis kunna vara på plats mycket snabbare vid ett eventuellt larm. Idag när det larmas behöver hemtjänstpersonalen åka vägen om kontoret för att hämta nyckeln till den brukare som har larmat, med hjälp av det digitala låset kan den personal som är närmast direkt åka hem till den som har larmat.

- För den brukare som har larmat för att den till exempel har trillat och inte kommer upp så känns varje minut väldigt lång och det är viktigt att vi kan vara på plats så snabbt som möjligt, säger Jessica Wolfenstein.

Det elektroniska låset gör att hemtjänsten inte behöver hantera nycklar när de besöker dig, och risken att nycklar hamnar i orätta händer försvinner. Hemtjänsten kommer istället att använda sin mobil för att låsa upp dörren, men du kan fortsätta använda din nyckel precis som förut.

Uppsättningen av digitala lås börjar nu under september månad och beräknas pågå året ut. Du som har hjälp av hemtjänsten ska ha fått ett brev hem angående detta och du kommer att bli kontaktad för att bestämma tid för uppsättning av lås.

Läs mer om nyckelfri hemtjänst här.

Dela artikel: