Ny termin och ny chef på Trosa kulturskola

På Kulturskolan i Trosa är arbetet i full gång inför höstens kursstart och planering för roliga aktiviteter och uppträdanden. Att vara ny på jobbet är något som Sofie Markne helst vill skynda sig förbi, och efter sitt tillträde som kulturskolechef i mitten av augusti har såväl kortsiktiga planer som långsiktiga visioner för verksamheten börjat växt fram.

Bakom Tomtaklintskolan ligger Trosa kulturskola där ett stort utbud av konstnärliga och kreativa kurser för barn och unga från årskurs 2 och uppåt huserar. Tillsammans med sitt team av engagerade lärare med lång erfarenhet är Sofie Markne redo för verksamhetsåret 2022-2023.

– Jag är väldigt stolt över den här kulturskolan och ser väldigt mycket fram emot det kommande året där vi återigen kommer kunna erbjuda elever möjlighet att möta publik. Samtidigt ser jag fram emot att fortsätta arbeta gränsöverskridande tillsammans med andra verksamheter för att kulturen ska få ta plats i fler rum och sammanhang, berättar Sofie Markne, kulturskolechef.

Vid sidan av klassiska kurser i bland annat fiol, klarinett, trumpet, cello och saxofon finns kurser i filmproduktion, teater, bild, musikproduktion och dans. Det är här som barn och unga får chansen att utveckla sin musikalitet, kreativitet och konstnärlighet tillsammans med engagerade lärare som är lyhörda för varje elevs intresse och unika förmåga. Inför hösten är det högt tryck på flera av kulturskolans kurser, men platser finns fortfarande kvar. Varför inte testa tvärflöjt, cello, klarinett eller något annat blås- och stråkinstrument?

Läs mer om kursutbudet på Trosa kulturskola

Dela artikel: