Nya Korslöt återvinningscentral har slagit upp portarna

En krispig måndagsmorgon var det dags för gallergrindarna vid Korslöts nya återvinningscentral att öppna. På plats fanns en mindre skara politiker och tjänstepersoner för att välkomna de första nyfikna besökarna som kommit för att återvinna sitt grovavfall.

Under året har arbetet med att skapa en ny modern återvinningscentral intill den befintliga pågått. Trafikflödet har nu blivit säkrare, området överskådligt, containrarna fler och öppettiderna utökade. John Carlsson (C), ordförande i Teknik- och servicenämnden, ser stora möjligheter med den nya utformningen och vad det innebär för framtiden:

- Vi har haft en tillväxt i Trosa kommun som gjort att en utveckling av vår återvinningscentral varit möjlig. När det nu är klart känns det jättebra och kommer att leda till en effektivare hantering och logistik samt inte minst en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare, säger John Carlsson (C).

Bild på John Carlsson (C), ordförande teknik och servicenämnden i Trosa kommun

För att ta sig in på den nya återvinningscentralen för privatpersoner skannar man sitt körkort vid entrén där det finns ett passersystem med bommar. Till en början kommer det inte att ske någon reglering, utan alla som skannar sitt körkort ska kunna komma in för att sortera sitt avfall.

- Bommarna kommer bland annat göra det möjligt för oss att reglera hur många som kommer in. Stundtals kan det bli så att vi tar ner bommarna och stoppar inflödet för att kunna säkerställa att vi kan hålla avstånd och inte blir för många på anläggningen. En säkerhetsåtgärd för både besökare och medarbetare, säger Minna Ronkainen, arbetsledare AME.

Bild på Minna Ronkainen och hennes medarbetare på den nya anläggningen

Bild vid entrén, ballonger i förgrunden och bil kör in till teminalen.

Bild tagen vid entrén vid teminalen, motljus.

Läs mer om öppettiderna, vad du kan sortera på nya Korslöt samt hur passersystemet fungerar.

Dela artikel: