Offentliga måltidens dag firas i Trosa kommuns restauranger

I Trosa kommuns skol- och äldreomsorgsrestauranger serveras näringsrik mat för olika typer av målgrupper för att främja god folkhälsa och samtidigt stärka svensk matproduktion. Under Offentliga måltidens dag den 21 oktober uppmärksammas detta i de olika restaurangerna med mustig soppa, äppelkaka och quiz.

Trosa kommun har i flera år firat Måltidens dag genom att pynta fint i matsalarna och servera vår goda mustiga köttsoppa samt en vegetarisk redd grönsakssoppa baserad på lokalproducerade grönsaker och råvaror ackompanjerat av hembakat bröd, färskost och måltidsdryck. När MATtanken förra året lanserade Offentliga måltidens dag valde måltidsenheten i Trosa kommun att uppmärksamma matgästerna lite extra på det faktum att en stor del av den nötfärs och en del av de rotfrukter och kål som serveras kommer från sörmländska gårdar. Detta tack vare vår leverantör Rheum.

- I år trappar vi upp satsningen, men håller fast vid temat lokalproducerat. Förutom vår goda soppa så bjuder vi även på äppelkaka med sörmländska äpplen till efterrätt i alla skolor och inom äldreomsorgen. Dessutom kommer vi att genomföra en skolmatsquiz på högstadierna, där elever som deltar kan vinna en lyxig frukost på skolan för hela klassen, berättar Jenny Sultan, måltidsutvecklare i Trosa kommun.

En särskild inbjudan har även gått ut till ledamöter och ersättare i berörda nämnder för att komma och äta lunch i någon av kommunens skol- och äldreomsorgsrestauranger under dagen.

Dela artikel: