Pjäs om Kristina Gyllenstierna – Trosaprofilen som stod upp mot Kristian Tyrann

Varmt välkommen till en föreställning om Kristina Gyllenstierna – en gång Sveriges regent, småbarnsmor och ledare för motståndet mot en invaderande makt – som framförs på samma plats som hon en gång levde. En unik föreställning skriven och spelad av dramatikern Vibeke Nielsen om kvinnorna och reformationen sedd genom Kristina Gyllenstiernas ögon.

Berättelsen om Kristina Gyllenstierna är en viktig del av Sveriges och Trosas historia. Tillsammans med Jan Svedman spelar Vibeke Nielsen upp ett intensivt drama om de händelser som kantar Kristinas liv med kampen mot tyrannen, fångenskapen i Danmark och maktspelet om Sveriges krona och kors. Föreställningen är rekommenderad från 12 år.

Kommande föreställningar av Mot tyrannen stån opp!

30/7 14.00 Trosa stads kyrka
31/7 14.00 Trosa stads kyrka
14/8 14.00 Trosa stads kyrka
15/8 14.00 Trosa stads kyrka
21/8 14.00 Trosa stads kyrka
28/8 14.00 Trosa lands kyrka

Biljetter

Det är fri entré till föreställningarna men biljett krävs. Biljetter släpps varje tisdag innan föreställningen äger rum och hämtas ut mellan klockan 10.00-10.15 vid Trosa stads kyrka. Det går också bra att kontakta Svenska kyrkans kansli för att boka biljetter för upphämtning på plats precis innan föreställningens start. Svenska kyrkans kansli når du på 0156-529 00. Om det finns några obokade biljetter kvar delas även dessa ut på plats precis innan föreställningens start.

Läs mer om föreställningen Mot tyrannen stån opp! och föreläsningen om Kristina Gyllenstierna som arrangeras sommaren 2021.

Dela artikel: