Pristagarna i Kultur- och idrottspriset 2020

Trosa kommuns Kultur- och idrottspriser delas ut årligen sedan dess start 2008. Nomineringarna står medborgare i kommunen för, och genom åren har pristagarna varit såväl unga som gamla och visat på en stor bredd inom kommunens kultur- och fritidsliv. Nu är det hög tid att tillkännage 2020 års pristagare.

Årets prisutdelning är speciell av flera skäl. Förutom att det kommer att anpassas efter pandemin med en inspelning som publiceras på webben har ett nytt pris smugit sig in bland de två kategorierna. Vid sidan av Kulturpris som delas ut till en person som berikat kommunens kulturliv och Idrottspris som delas ut till en eller flera personer som utfört goda prestationer i idrottssammanhang finns nu även priset för Årets lag/Årets ledare för att uppmärksamma de som har profilerat sig på ett alldeles särskilt sätt inom sin sport. Juryns utvalda pristagare med nomineringar lyder:

Kulturpriset 2020

Maud Bosson tilldelas Trosa kommuns Kulturpris 2020 för sitt mångåriga engagemang i Trosa kommuns konstrunda KonstTriangeln. Med glädje och entusiasm tog hon över projektledarskapet 2018 och styr sedan dess det hela med säker hand och ständigt gott humör. Under Mauds ledning fortsätter KonstTriangeln att utvecklas och att locka både deltagare och publik från när och fjärran.

Idrottspriset 2020

Simon Carlsson tilldelas Trosa kommuns Idrottspris 2020 för sina insatser inom Enduro MTB. Under 2020 ledde hans ihärdiga träning till ett SM-silver och en stark prestation i världscuptävlingssammanhang. Han är, förutom en MTB-cyklist av världsklass med hjärtat på rätta stället, även en god ambassadör för Trosa och en tydlig förebild för alla aspirerande cyklister.

Årets ledare 2020

Thomas Lindskog tilldelas Trosa kommuns pris för Årets ledare 2020 för sitt engagemang i Trosa Edanö Innebandyklubb. Han är en ledare utöver det vanliga, som lägger ner många timmars ideellt arbete varje vecka, peppar och sporrar sina lag, skapar sammanhållning och kamratskap och gör det med konstant gott humör och stor entusiasm. Han är en sann förebild för ungdomarna och en stor tillgång i klubben.

Se prisutdelningen

Läs mer om Kultur- och idrottspriset

Dela artikel: