Regelbunden båttrafik i Trosa kommuns skärgård kommer att återupptas

Du drar upp rullgardinen och möts av ett strålande solsken, Östersjön ligger blå och stilla och väderleken talar för vackert väder hela veckan. Kanske är det en lat dag på Trosa Havsbad som ligger på agendan, eller att boka in sig på Kråmö skärgårdsby? Det är för dessa dagar, och alla dagar däremellan, som den regelbundna båttrafiken ut i Trosa kommuns skärgård ska finnas till. Efter en genomförd upphandling har Trosa kommun tecknat avtal med Apelago Group AB för regelbunden skärgårdstrafik för sommarperioden 2020 och 2021.

Under några år har det saknats en regelbunden båttrafik i Trosa kommuns skärgård. Och önskemål från medborgare och det lokala näringslivet har varit tydlig, det behöver finnas en tidtabellstyrd båttrafik i vår vackra skärgård. Under det senaste året har frågan blivit till en av 4 prioriterade punkterna i samverkanslistan mellan de lokala företagen och Trosa kommun. Nu är det äntligen dags för den regelbundna båttrafiken att återupptas i skärgården, med start i mitten av juni.

Rutt och turlista

Båten kommer att utgå från Trosa Gästhamn och angöra Trosa Havsbad på vägen till Kråmö där rutten vänder och, via annan led än vid utfärd, angöra Trosa Havsbad för att slutligen landa i gästhamnen. Hela turen tar ca 1,5 timme inklusive 30 minuters liggtid på Kråmö.

En av de tyngst vägande faktorerna i den genomförda upphandlingen var antalet turer och den presenterade turlistan ser ut som följer:

Period            Dagar             Turer

18/6-1/7        Tor-sön          4 st (2 st från Trosa Hamn, 2 st från Kråmö)

2/7-1/8          Mån-sön         4 st (2 st från Trosa Hamn, 2 st från Kråmö)

2/8-23/8        Tor-sön          4 st (2 st från Trosa Hamn, 2 st från Kråmö)

Den upphandlade båten har en kapacitet på 12 passagerare och kan förstärkas med ytterligare båt vid behov. Prisexempel för en familj med 2 vuxna och 2 barn (3 och 8 år) är SEK 650 för en tur- och returresa.

Dela artikel: