Safirens tjänstekoncession går ut för upphandling

Trosa kommuns badhus Safiren är en skinande vit pärla i centrala Vagnhärad som rymmer aktiviteter för hela familjen. Nuvarande entreprenör har drivit Safiren sedan 30 år tillbaka och har nu valt att sälja företaget Bad & Fritid i Vagnhärad AB till företaget BeFair. Innan årsskiftet 2021-2022 är ambitionen att upphandlingen av ny driftentreprenör ska vara klar men under den återstående avtalstiden kommer de nya ägarna av Bad & Fritid i Vagnhärad AB att drifta Safiren.

Mikael Norevall har drivit Safirens verksamhet sedan 90-talet där de senaste åren har skett i form av en tjänstekoncession. Det aktuella avtalet löper ut under 2022 och Safirens VD har nu beslutat om att inte förlänga avtalet.

Jag har drivit Safiren under många år och känner nu att det är rimligt att göra något annat helt enkelt. Jag är riktigt taggad på de två avslutande terminerna på Safiren och ska göra allt tillsammans med övrig personal för att de ska bli de bästa. Safiren är en stor del av mitt liv och kommer alltid att finnas i mitt hjärta, säger Mikael Norevall, VD Safiren.

Upphandlingen av en ny driftentreprenör beräknas ske innan årsskiftet, men det är först i augusti 2022 som den nya entreprenören officiellt får ta över tjänstekoncessionen.

Trosa kommun hade självklart sett en förlängning av avtalet då vi är nöjda över hur Safiren har drivits, men accepterar Mickes val och önskar honom all lycka i framtiden. Vi ser med nyfikna ögon fram emot en ny drift med beräknad start sensommaren 2022, berättar Sara Fältskog Eldros, kultur- och föreningschef.

Inför upphandlingen kommer Trosa kommun att annonsera inbjudan till dialog med presumtiva anbudsgivare med syfte att få aktuell leverantörsmarknads syn på kommande upphandling. Mer information och inbjudan till dialog aviseras på vår hemsida trosa.se samt via E-avrop. 

Badhusentreprenören Bad & Fritid i Vagnhärad AB byter ägare

I början på juli offentliggjordes att Bad & Fritid i Vagnhärad har sålts till företaget BeFair som kommer att fullfölja avtalstiden. Läs mer om ägarbytet och kommande upphandling. Uppdaterad: 2021-07-07

Läs mer

För dig som har ett medlemsskap på Safiren

Dela artikel: