Till våren erbjuder Kulturskolan en kurs för kommunens unga filmskapare

Med smarta telefoner i sin hand är det redan idag många unga i vår kommun som skapar korta filmer och klipp. För de som vill spetsa sina färdigheter för att skapa egna kort- och långfilmer och proffsiga klipp till sociala medier kommer Kulturskolan från och med våren 2021 erbjuda en filmkurs.

Kulturskolan i Trosa kommun fortsätter att bredda sitt utbud av kurser. Inför hösten 2020 tillkom kursen musikproduktion där barn och unga får utvecklas inom sitt skapande av musik – oavsett om det gäller att skapa klassiska stycken på noter, eller producera pop och elektronisk musik på dator. Den nya kursen som kommer vara tillgänglig från våren 2021 är en kurs för visuellt skapande i form av en filmkurs.

Kursen utgår från vad varje enskild person vill lära sig, och som deltagare kommer man att lära sig att filma, klippa och skriva egna manus. Inga förkunskaper krävs, och det material och utrustning som behövs finns på plats. Filmkursen är öppen för unga i årskurs 6-9. Anmälningsavgiften är som vanligt 550 kr/termin och Kulturskolan garanterar minst 12 tillfällen per termin. Kursstart äger rum tisdag 19 januari.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig på trosa.se/filmkurs.

Läs mer om Kulturskolan i Trosa kommun.

Dela artikel: