Tilldelning av Trosa camping och havsbad

Under måndagskvällen den 8 november sammanträdde Kultur- och fritidsnämnden för att tilldela vinnaren av upphandlingen för drift av Trosa camping och havsbad. Vinnaren blev en lokal aktör med ambitiösa planer och en robust organisation – Apelago Group AB.

Upphandlingen som pågått i olika steg under året inleddes i våras med en så kallad upphandlingsdialog inför upphandlingen, för att få fram ett så konkret och korrekt underlag som möjligt. Upphandlingen har legat ute sedan början av september och under måndagskvällen den 8 november sammanträdde Kultur- och fritidsnämnden för att fatta beslut om tilldelning.

Det vinnande anbudet Apelago Group AB fick i det närmaste full pott på de olika delarna av utvärderingen. Mest framträdande var en ambitiös utvecklingsplan för anläggningen med ett tilltalande utbud för såväl camping- som badgäster, i kombination med stor erfarenhet av service-, restaurang- och eventbranschen.

Anbudet beskriver en robust organisation med ordnad ekonomi som kan leva upp till att erbjuda såväl kvalitet som personalförsörjning under årets olika säsonger med dess växlingar av antal besökare och utbud.

Apelago Group AB är sedan tidigare även upphandlad entreprenör för Trosa gästhamn med tillhörande servering och Skärgårdstrafiken i Trosa, samt hyresgäst för Kråmö skärgårdsby.

Växlingen av entreprenör för Trosa havsbad och camping genomförs vid årsskiftet och verksamheten öppnar upp som vanligt inför vår-/sommarsäsongen. Avtalet sträcker sig från 1 januari 2022 och åtta år framåt.

Dela artikel: