Trosa Havsbad och Trosa Gästhamn hissar Blå Flagg för rent hav

Blå Flagg är en internationell miljöutmärkelse för fritidsbåtshamnar och stränder som återfinns i 45 länder. Blå Flagg kommer i år att hissas i 11 hamnar och på 9 stränder i Sverige, och i Trosa kommun hissas den både i Trosa Gästhamn och nu för första gången på Trosa Havsbad.

Blå Flagg är en kvalitetsmärkning för säkerhet, miljö, vattenkvalitet, information till gäster och service. Utmärkelsen ges årsvis och en jury beslutar om vilka anläggningar som ska godkännas. Det utförs årliga kontrollbesök på anläggningarna för att säkerställa att det lever upp till den standard som utmärkelsen kräver.

- Hamnar och stränder som har Blå Flagg arbetar med att förbättra miljöprestandan inom den egna verksamheten och underlättar för den enskilde individen att ta ansvar för natur och miljö. Det kan handla om att erbjuda information om hänsyn mot djur och natur, erbjuda miljömärkta produkter eller underlätta avfallshantering. Under 2019 kommer Blå Flagg dessutom att jobba med tema tillgänglighetsanpassning, säger Henrik Alsén, ansvarig för Blå Flagg i Sverige.

Genom Blå Flagg visar anläggningarna för sina gäster och sin omgivning att de uppfyller högt ställda krav när det gäller vattenkvalitet, miljö, säkerhet och service. Det är med glädje vi nu kan berätta att Trosa Gästhamn behåller sin Blå Flagg-utmärkelse och att Trosa Havsbad nu fått sin.

Måndagen den 1 juli hissas flaggan men vi vill redan nu passa på att säga grattis till både Trosa Gästhamn och Trosa Havsbad för denna fina och viktiga utmärkelse!

Dela artikel: