Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Trosa vattentorn tas tillfälligt ur drift

Under vecka 20 kommer Trosa vattentorn att genomgå ett planerat arbete inför en kommande renovering. Det innebär att vattentornet tas ur drift under hela veckan. För säkerhets skull rekommenderar vi invånare i Trosa tätort och Västerljung att lagra vatten inför ett eventuellt vattenavbrott.

Trosa vattentorn kommer att genomgå en invändig renovering under kommande höst och vinter. Under vecka 20 genomförs därför ett planerat arbete med inspektioner och tester i vattentornet inför renoveringen. Det innebär att vattentornet kommer att kopplas ner och tas ur drift under hela veckan.

Arbetet innebär att en del fastigheter på Fågelögatan, Hänögatan och Emils backe kommer att bli utan vatten under cirka ett dygn.

Säkra upp med vatten hemma

Trosa kommun arbetar för att bortkopplingen av vattentornet inte ska leda till några fler störningar i vattenleveransen. Utan vattentorn blir dock leveransen av dricksvatten skörare och ett eventuellt driftstopp vid vattenverken kan leda till vattenavbrott för alla i Trosa och Västerljung som inte har vatten från egen brunn.

Vi rekommenderar därför alla invånare i Trosa tätort och Västerljung att tappa upp vattenreserver hemma för att klara matlagning och hygien vid ett eventuellt vattenavbrott.

Vi uppmanar även alla att försöka hålla sin vattenförbrukning på en så låg nivå som möjligt under veckan.

Vagnhärads vattentorn är i normal drift.

Checklista innan, under och efter ett vattenavbrott