Företagande för unga: Draknästet på Hedebyskolan

Framtidsveckan är en mångårig tradition på Trosa kommuns högstadieskolor, och höjdpunkten är Draknästet då eleverna får presentera affärsidéer för en grupp garvade företagare från olika branscher. Draknästet 2020 gick av stapeln på Hedebyskolan och genomförandet för året gick av stapeln med vederbörlig social distans.

Vinnarna av Draknästet 2020:

  1. Med en realistisk och användbar idé som kan påbörjas redan i morgon utser vi drakar Sommarjobben som vinnare av årets Draknäste. Med deras genomarbetade och engagerande presentation var Sommarjobben en klar 1:a. Proffsigt, nytänkande och aktuellt!
  2. Vi tror att Lolly protector är en produkt som kan finnas i varje förälders väska! Ambitiös pitch, bra produkt och genomarbetat koncept. 
  3. Dry & Straight tog ett vanligt vardagsproblem och löste det. Med en självsäker och tydlig presentation utser vi Dry & Straight till tredjeplatsen.

Innovationspris: Pingisdörren

Med ett coolt nytänk kring en produkt som normalt inte finns i mindre utrymmen öppnar idéen om Pingisdörren upp till nya och oanande möjligheter.