Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Tillgängliga medier

Alla är vi olika och läser på olika sätt. Därför har vi på biblioteken ett utbud av tillgängliga medier som kan läsas av ögon, öron eller fingertoppar oavsett ålder.

Tillgängliga medier

Tillgängliga medier kallar vi böcker och cd-skivor för dig som har svårt att läsa. Det kan vara talböcker, talböcker i DAISY-format, böcker med extra stor stil eller lättlästa böcker.

Äppelhyllan

På bibliotekens barnavdelning finns en Äppelhylla där anpassade medier för barn och unga finns. Här finns bland annat talböcker, språkstimulerande böcker, böcker med punktskrift, böcker med både ljud och text samt böcker med teckenspråk.

Legimus

Via webbplatsen LegimusÖppnas i nytt fönster kan du ta del av flera olika sorters tillgängliga medier i form av talböcker, böcker med punktskrift samt teckenspråk. Legimus finns även som app till telefon eller surfplatta. För att ta del av utbudet behöver du skapa ett särskilt login och lösenord. På biblioteken kan vi hjälpa dig att skapa ett Legimuskonto.

Boken kommer

För dig som på grund av rörelsehinder, synskada eller långvarig sjukdom har svårt att komma till biblioteket finns tjänsten Boken kommer. Det innebär att biblioteket levererar de böcker du vill låna till ditt hem. Självklart fungerar det även för andra typer av medier. Kontakta biblioteken för att göra din beställning.

Inköp

Biblioteken i Trosa kommun finns till för dig som låntagare. Vad tycker du att vi ska ha i bokhyllorna? Kom med förslag via vår e-tjänst.Öppnas i nytt fönster

Maria Hansson

Bibliotekarie

Telefonnummer
0156-522 33

Trosa stadsbibliotek

Telefonnummer
0156-522 35

Besöksadress

Östra Långgatan 28

Biblioteket Navet

Telefonnummer
0156-522 36

Besöksadress

Vagnhärads torg 1D