Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Sopning och sandupptag förlängs

Så snart snön töat bort växer önskan om att sopa upp sand och grus på våra gator och vägar. Men så länge det är minusgrader på nätterna kan fukt och nederbörd frysa på och ge halka under natten och morgonen, vilket gör att vi inte kan ta bort gruset för tidigt. Under våren drabbades vi av en köldknäpp som sköt upptagningen på framtiden innan vädret såg ut att bli så pass milt att vårens sandupptagning av kommunala gator och vägar kunde smyga igång. Nu ser arbetet ut att behöva pågå även i början av maj månad.

Arbete utförs främst mellan kl. 06.00-21.00 under vardagar, men kan komma att ske även under helger för att hinna få bort allt i tid. Orca har fram till och med den 1 maj på sig att ta bort allt grus, men på grund av väderomslaget tidigare under våren har man i år fått dispens att fortsätta in i första veckan i maj.

Hur kan du hjälpa till?

Sopa gärna ut grus och sand från trottoaren ut på vägen så kan Orca sopa upp det när de kommer förbi din gata. Håll extra koll på parkeringsreglerna och undvik att stå utmed gator – det försvårar och försenar arbetet.

Felanmälan

Observera att entreprenören har fram till den 1 maj på sig att ta bort allt grus men att man i år fått dispens för att fortsätta in på maj månad. Vill du göra en felanmälan kopplat till sopning och sandupptag är det först efter 1 maj som du kan göra detta.